1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de bütün sağlık birimleri tek çatıda toplandı
Rize'de bütün sağlık birimleri tek çatıda toplandı

Rize'de bütün sağlık birimleri tek çatıda toplandı

İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı idari birimler 16 Nisan 2017 Pazartesi gününden itibaren yeni yerinde hizmet vermeye başlayacak.

A+A-

İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı idari birimler fiziki alan yetersizliğinden dolayı şimdiye kadar üç ayrı yerde hizmet veriyordu.

İl Sağlık Müdürlüğü Valilik binası 3. katında, Kamu Hastaneler Başkanlığı Rize Devlet Hastanesi 1. katında, Halk Sağlığı Başkanlığı ise Sağlık Kompleksi 4. katında hizmet vermekteydi.

İl genelinde kamusal alanın fiziksel anlamda çok yetersiz olmasından dolayı idari birimleri dağınık yapılarda hizmet verirken, üç ayrı binada sağlık hizmeti almak için idari birimlere başvuran vatandaşları da zaman zaman sıkıntıya sokuyordu.

sglk2-003.jpg

Bu ve benzeri sıkıntıların önüne geçmek adına yeni yapılan Sağlık Kompleksi 5. katının devreye girmesiyle bütün idari sağlık kurumları fiziksel anlamda tek çatı altında birleşmiş oldu.

Böylece hem Kamu Hastaneleri Başkanlığı hizmet verdiği Rize Devlet Hastanesindeki alanı boşaltmasıyla hastanede yeni sağlık hizmeti alanlarına yer açılırken, hem de İl Sağlık Müdürlüğünün Valilik binasında kullandığı alanlardan çıkmasıyla da sıkışık durumda olan diğer idari birimlerin fiziksel anlamda rahatlaması sağlanacak.

sglk3-003.jpg

İl Sağlık Müdürlüğü 16 Nisan 2018 Pazartesi gününden itibaren Paşakuyu Mahallesi Dalyan Mevkii Okullar Bölgesinde yeni yapılan Sağlık Kompleksi 5. Katında hizmet vermeye başlayacak.

sglk1-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız