1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de çınar ağacının kesilmesi
Rize'de çınar ağacının kesilmesi

Rize'de çınar ağacının kesilmesi

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap: "Tarım ve Orman Müdürlüğünden bilirkişilerden, çınarın çürüdüğünü, tehlike arz ettiğine ilişkin rapor aldık. O rapor doğrultusunda ağaç kesilmiştir"

A+A-

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize'de 200 yıllık çınar ağacının kesildiği iddialarına ilişkin, "Tarım ve Orman Müdürlüğünden bilirkişilerden, çınarın çürüdüğünü, tehlike arz ettiğine ilişkin rapor aldık. O rapor doğrultusunda ağaç kesilmiştir." dedi.

agac02.jpg

Başkan Kasap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çarşı Mahallesi'ndeki çınar ağacının tehlike arz etmesi üzerine bölge esnafının kesilmesi için kendilerine bilgi verdiğini söyledi.

Çınar ağacının içinin boşaldığını ifade eden Kasap, şunları kaydetti: "Ağaç zaten eğilmişti. Bölgedeki vatandaşların talebi üzerine inceleme yapıldı. Tarım ve Orman Müdürlüğünden bilirkişilerden, çınarın çürüdüğünü, tehlike arz ettiğine ilişkin rapor aldık. O rapor doğrultusunda ağaç kesilmiştir. Fakat görülüyor ki bazı kişiler yanlış ve hiç sormadan paylaşımlar yapmaktadır. Ağacın koruma altına alınacak bir durumu yoktu."

agac01.jpg

Bu arada Rize Belediyesi ekipleri tarafından kesilen ve asırlık olduğu iddia edilen çınar ağacının 75 yıllık olduğu ortaya çıktı. 
Kesiminin ardından asırlık olduğu iddia edilen çınar ağacının kesim görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Asırlık olduğu iddia edildiği için kesimi sosyal medyada kısa sürede tepki toplayan çınar ağacının 75 yıl önce dikildiği ortaya çıktı. 81 yaşındaki Remzi Okumuş ve arkadaşları tarafından dikildiği öğrenilen çınar ağacının bulunduğu bölgenin altında ise mezarlık olduğu belirtildi. 

Rize’de esnaflık yapan 81 yaşındaki Remzi Okumuş, çınar ağacı ile ilgili iddiaların asılsız olduğunu belirterek çocukluk yıllarında çınarın dallarına satış yapmak üzere malzeme taktıklarını kaydetti.

75 yıl önce arkadaşlarıyla beraber çınar ağacını diktiklerini kaydeden Okumuş, “Onun altı mezarlıktır. Vura vura içini çıkarttılar, sadece kabuğu ağacı ayakta tutuyordu. Biz o ağaca satmak üzere malzemeler asıyorduk” ifadelerini kullandı. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum