1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE'DE EMNİYET'TEN BAYRAM TEDBİRLERİ
RİZE'DE EMNİYET'TEN BAYRAM TEDBİRLERİ

RİZE'DE EMNİYET'TEN BAYRAM TEDBİRLERİ

Rize İl Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı dolayısıyla bir dizi ek tedbir aldı.

A+A-

Konuyla ilgili Rize İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada şuı ifadelere yer verildi: 

23-27 Eylül 2015 tarihleri arasında idrak edilecek olan Kurban Bayramını vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde geçirebilmesini sağlamak için Emniyet Müdürlüğümüz tarafından; 

•    Kurban Bayramı süresince suç ve suçları önlemek için, il merkezimizin çeşitli yerlerinde yol uygulamaları, halkın yoğun olduğu cadde ve sokaklar ile alış-veriş merkezleri çevresinde yaya olarak devriye görevi ve uygulamalar ifa edilecektir.

•    İlimizde kurulan kurban satış pazarı ve çevresinde, Yankesicilik - Dolandırıcılık ve özellikle sahte para konusunda gerekli bilgilendirme faaliyetleri yapılmış olup; Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için bölgede resmi ve sivil ekiplerimiz görevlendirilmiştir. 

Trafik ekiplerimizce;

•    Rize Otogarına giriş-çıkış yapan bütün otobüsler ve sürücülere ait belgeler titizlikle incelenecek, arıza ve eksiklikleri bulunan araç ve sürücülere kesinlikle izin verilmeyecek ve gerekli hallerde yasal işlem uygulanacaktır. Terminal dışından şehirlerarası yolcu otobüs kalkışlarına izin verilmeyecek, tespit edilmesi halinde yasal işlem uygulanacaktır.
•    Bayram tatillerinde meydana genel trafik kazalarının önemli bölümünün hız ihlali, hatalı solama, yakın takip, alkollü araç kullanma, seyahat halinde telefonla konuşma, vb. gibi trafik kural ihlallerinden kaynaklandığı görüldüğünden; bu kazaların engellenmesi için Radarlı hız tespiti ve denetleri yapılacak, kuralları ihlal eden sürücülere gerekli yasal işlem yapılacaktır.
•    Cumhuriyet ve Atatürk Caddesi üzerinde ikinci sıraya park eden araçlar başta olmak üzere hatalı park eden sürücüler MOBESE kameralarıyla tespit edilecek ve gerekli ceza işlemler uygulanacaktır. 
•    Trafik yoğunluğunun oluştuğu alanlarda yaya trafik personelimiz görevlendirilecek ve trafik akışı hızlandırılacaktır.  

Bu vesileyle Rize İl Emniyet Müdürlüğü olarak;
Saygıdeğer Rizeli Hemşerilerimizin Yardımlaşma ve paylaşımın en içten yaşandığı mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerimizle kutlar, bu dayanışma vesileyle oluşan huzur ortamının Ülkemize ve Milletimize hayırlar getirmesini temenni ederiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız