1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize’de evde ağız ve diş sağlığı hizmeti
Rize’de evde ağız ve diş sağlığı hizmeti

Rize’de evde ağız ve diş sağlığı hizmeti

Rize’de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne gelemeyen hastalara evde hizmet imkânı sunuluyor.

A+A-

Rize Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine bağlı Evde Sağlık Hizmetleri Birimi hasta ziyaretleri yapmaya devam ediyor.

Rize Sağlık Müdürlüğü ne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde Evde Sağlık Hizmeti Birimi ile ağız ve diş sağlığı hizmet ihtiyacı olan yatalak ve engelli vatandaşlarımıza evlerinde ve aile ortamında etkin, verimli ve insan merkezli sağlık hizmeti sunularak, tedavi birimlerinin hizmet kalitesinin arttırılması çalışmalarına devam ediliyor.

dis1-002.jpg

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde evde sağlık hizmeti, ağız ve diş sağlığı merkezine gelemeyen ihtiyaç sahiplerine, evde muayene, diş çekimi, dolgu, protez, tamir, diş ilavesi, besleme işlemleri yapılarak vatandaşlara hizmet veriyor.

Bu uygulamaların Ağız ve Diş Sağlığının gelişmesinde son derece önemli olduğunu dile getiren Rize Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Dt. Uğur Yıldırım, "Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde Evde Sağlık Hizmetleri Birimi kurulduğu günden itibaren yapılan toplam ziyaret sayımız 932’dir. 2018 yılı içerisinde de 131 hasta müracaat etmiş olup toplam 1063 hasta ziyareti yapılmıştır. Evde sağlık hizmetlerimiz Sağlık Bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda 1,5 günden 5 güne çıkartıldı. Bu çerçevede Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimize müracaat eden hastalarımızın diş problemiyle ilgili sorunlarının daha hızlı çözümlendiğini dile getirmiştir. Bu kapsamda Evde Sağlık Hizmetleri Sağlık Bakanlığımızla koordineli bir şekilde daha da geliştirilerek yürütülmekte ve hizmete ihtiyacı olan hastalarımıza en kısa sürede ulaşarak tedavileri gerçekleştirilmektedir. Evde Sağlık Hizmeti almak isteyen vatandaşlarımız, Evde Sağlık Hizmeti Başvuru Formu ile yazılı olarak veya müdürlük bünyesindeki koordinasyon merkezinin 444 38 33 numaralı telefonuna veya sağlık kurumları bünyesindeki birimlerin telefonlarına müracaat ile sözlü olarak veya toplum sağlığı merkezi, aile sağlığı merkezi veya aile hekimleri aracılığı ile yapılabilir. " diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız