1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları
Rize'de Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları

Rize'de Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları

Rize'de 4 gün devam edecek yarışmaların Karadeniz bölge finalleri başladı

A+A-

Rize'de, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen, 4 gün sürecek Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları başladı. 

yrsm4.jpg

Yarışmanın Karadeniz bölge finallerinde 18 ilden öğrenciler, bilgi, Türk müziği, şiir okuma ve tiyatro dallarında yarışacak. Yarışmalar sonunda birinci olanlar Türkiye finallerinde yarışmaya hak kazanacak. 

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu, Rize Gençlik Merkezi'nde yapılan bilgi yarışması öncesi yaptığı konuşmada, devletin gençleri önemsediğine ve büyük değer verdiğine işaret etti.

yrsm3-001.jpg

Topoğlu, şunları kaydetti: "Bu ülkenin tarihine baktığınızda kahramanlıklarla dolu bir tarihi var ve gençler hep bu destansı hikayelerin başrolünde olmuşlar. Gerçekten çok zor zamanlar geçirmiş bir ülke, zor zamanlar geçirmekte ve belki de zor zamanlar geçirmeye namzet bir ülke. Bu ülke gerçekten çok özel bir ülke. Birilerinin bu ülke ile emelleri belki de hiç bitmeyecek. O zaman bize düşen ne? Hepimiz bir seferberlik ilan etmeliyiz. Bu seferberlik gece uyumayarak, uykusuz kalarak, nöbet tutarak değil. Bu seferberlik yaptığımız işi en iyi şekilde yaparak gerçekleştirilmelidir."

yrsm2-002.jpg

- "Kültür sanat o ülkeyi besleyen önemli iki ana damar"

Yarışmaların asıl amacının gençlerle birlikte ülkenin kazanması olduğunun altını çizen Topoğlu, "Kültür sanat o ülkeyi besleyen önemli iki ana damar. Bu alanda gerçekten çok fazlaca yer almak zorundayız. Baktığımızda kültür sanat alanında çok ciddi propagandalar yapıldığını görmekteyiz. Bu yüzden bu alanda var olmak adına bu yarışmaları yapmaktayız." diye konuştu.

Bilginin özünde bir hikmet arayışı olduğunu ifade eden Topoğlu, "Bu yüzden sadece yalın olarak bilgi ile hareket etmek doğru değil. İlim kendini bilmektir. Bu bağlamda hareket ederek kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

yrsm1-003.jpg

Topoğlu, yarışmalar sonucunda dereceye giren kişilerin yurt dışı gezilerine gönderileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından gençler arasında bilgi yarışması yapıldı.

Yarışmayı Rize Valisi Erdoğan Bektaş da izledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız