1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE’DE GÖKYÜZÜ ŞEMSİYELERLE ÇİÇEK AÇTI
RİZE’DE GÖKYÜZÜ ŞEMSİYELERLE ÇİÇEK AÇTI

RİZE’DE GÖKYÜZÜ ŞEMSİYELERLE ÇİÇEK AÇTI

RİZE BELEDİYESİ TÜRKİYE’NİN EN FAZLA YAĞIŞ ALAN İLİ OLAN RİZE’DE SOKAKLARIN ÜZERİNİ RENGARENK ŞEMSİYELER İLE SÜSLEDİ

A+A-

Rize Belediyesi Türkiye’nin en fazla yağış alan ili Rize’de sokakların üzerini rengarenk şemsiyeler ile süsledi. 
Rize Belediyesi Türkiye’nin bir çok ilinde daha önceden uygulanmış olan şemsiyeli sokak süsleme uygulamasını Rize’ye getirdi.

semsiye3.jpg

Rize Belediyesi, Rize Kadın Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (RİKADER) iş birliği ile Rize’nin tarihi ve turistik çarşısı olan Kuyumcular Çarşısı'nın üzerine rengarenk şemsiyeler ile kapattı.

Onlarca şemsiyenin oluşturduğu renk cümbüşü ortaya izlemeye değer bir görsel çıkardı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize’de ilk kez uygulanan Şemsiyeli sokak’tan geçti. Üzerinde farklı renklerden oluşan yüzlerce şemsiyeden dekor yapılan Kuyumcular Sokağı vatandaşın yoğun ilgisini çekti.

semsiye1.jpg

BAŞKAN KASAP, İNSANLAR KENDİLERİNİ İYİ HİSSEDİYOR…

Şemşiyeli sokağı gezerek yapılan çalışmayı değerlendiren Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap: "Avrupa'da bu tarz yenilikler, renkli çalışmalar insanların kendilerini daha iyi hissetmesi açısında yapılmaktadır. Türkiye'de de bunun gibi ve benzeri sokaklar oluşturulmaya başladı. Bilindiği üzere burası Rize'nin alışveriş sokağı aynı zamanda kuyumcular sokağı olarak bilinmektedir. Rize Belediyesi olarak burayı ileriye dönük tarihi kapalı Rize çarşısı olarak projelendirmeyi düşünüyoruz. Bunun öncesinde burada şehrin estetiğini göz önünde bulundurarak renkli şemsiye çalışması yaptık. Bu çalışmamız ile amacımız şehrimizin sokağını farklı bir görünüme kazandırmaktır" dedi.

semsiye2.jpg

RİZELİLER CEP TELEFONLARI İLE GÖRÜNTÜLEDİ…

Rize’de ilk kez uygulaması yapılan, Şemsiyeli sokak’tan geçen vatandaşların cep telefonları gökyüzüne çevrildi. Rize Belediyesi ve Rize Kadınlar Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ni  (RİKADER) ‘in işbirliği ile düzenlenen Şemsiyeli sokağın Rengarenk görüntüsünü vatandaşlar cep telefonları ile görüntüledi.

Şemsiyeli sokak uygulamasını gözlemleyen Başkan Kasap, daha sonra Kuyumcular sokağını dolaşarak esnafları gezdi. Hayırlı Bayramlar diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum