1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE'DE İŞ DÜNYASI YEŞİL YOLU İSTİYOR
RİZE'DE İŞ DÜNYASI YEŞİL YOLU İSTİYOR

RİZE'DE İŞ DÜNYASI YEŞİL YOLU İSTİYOR

ARDEŞEN TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI RECEP EKSİLMEZ: “BÖLGE HALKININ DA FİKİRLERİ ALINARAK YEŞİL YOLUN MUTLAKA TAMAMLANMASINI İSTİYORUZ”

A+A-

Yeşil Yol tartışmaların odağında bulunan Rize'de Ardeşen ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Eksilmez, bölgede iş çevrelerinin Yeşil Yol Projesi'nden yana olduğunu açıkladı. 

Yeşil Yol tartışmalarına değinen Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Eksilmez, genel olarak değerlendirildiğinde Yeşil Yol Projesi’nin karşı çıkılmaması gereken bir proje olduğunu ifade etti.

Eksilmez “Biz Yeşil Yol Projesi'ne genel olarak bakıyoruz. Ülkemiz ve bölgemizin gelişmesi için turizm büyük önem taşıyor. Turizmde dünyada bölgemizden söz ettirmek ve dünyanın her bölgesinden turist çekmek istiyorsak öncelikle yol, ulaşım konaklama gibi alt yapı eksiklikleri gidermemiz gerekiyor. Alt yapı eksikliklerinin giderilmesi noktasında iyi bir noktada değiliz. Kaçkar’a yakın noktada çok az sayıda pansiyon var. Kaçkar’a yakın noktalarda turistleri ağırlayacak bir potansiyele sahip değiliz. Ticari, ekonomik, istihdam ve gelişme açısından baktığımızda bu projenin geleceği dönük doğru bir proje olduğuna inanıyorum. Genel olarak bakıldığında karşı çıkılacak bir proje değil“ dedi.

Eksilmez, ana projeden sapmadan yöre halkının fikirleri alınarak düzenlemeler yapılabileceğini belirterek “Projede eksikler olabilir. Ana projeden sapmadan devletin, yöne halkının da fikirlerini alarak bu eksiklikleri gidermesi gerekir. Bu değişiklikleri o bölgelerde yaşayan insanların da onayını alarak yapılması lazım. Biz yaptık oldu, anlayışı doğru değildir. Bu bölgelerdeki kanaat önderlerinin de fikirlerinin alınması lazım” diye konuştu.

"ESKİ HUSUMETLER YEŞİL YOLA MAL EDİLMEMELİ"
Eğrisu Yaylası’nda iki köy arasında yaklaşık 50 yıldır süre gelen itilafın projeye yansıtılmaması gerektiğini altını çizen Eksilmez, “İki köyün arasında yaşanan yaklaşık 50 yıllık bir sorun var. Bu sorun Yeşil Yola mal edilmemeli. Bu sorunda ‘yol bize kadar gelsin, bizden sonra devam etmesin’ düşüncesi hiç doğru bir şey değildir. Maalesef iki köy arasındaki geçmişten gelen anlaşmazlık Yeşil Yol Projesine mal ediliyor. Lokal bir olaydır. Yeşil Yol'la ilgili yoktur. Bu yolun itilaflı bölgeden devam etmesi gerekiyor. Çünkü ardından beş yayladan daha geçecek” şeklinde konuştu.

"DOĞA ZARAR GÖRMEZ"
Projenin doğaya zarar vereceğine inanmadığını belirten Eksilmez, “Doğanın zarar gördüğü fikrine ben katılmıyorum. Çevre konusunda tepki gösterilmesi gereken yerler var, tepki gösterilmesine gerek olmayan yerler var. Mesela turizm bölgelerinde HES yapılması doğru değildir. Bu tarz projeler turizm olmayan vadilerde yapılmalıdır. Ancak yol farklıdır. Yola karşı olmak doğru değildir. Bizim coğrafyamız da zaten bitki örtüsü 3-4 yıl içerisinde kendini yenilemektedir. Bu yapılacak bu yolun çevreye zararlı olduğu iddialarını desteklemiyorum. Ardeşen esnafı ve tüccarı olarak da bu projenin yanındayız. B proje devam etmeli ama o bölge insanının fikirleri alınarak bu yapılmalıdır. ‘Bizim bölgemize dışarıdan yabancılar gelmesin, buralar bizimdir’ fikrine de son derece karşıyım" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum