1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de İŞKUR TYP'den yeni istihdam
Rize'de İŞKUR TYP'den yeni istihdam

Rize'de İŞKUR TYP'den yeni istihdam

TYP kapsamında temizlik işlerinde Rize genelinde belediye ve kamu kurumları bünyesinde çalıştırılmak üzere 305 kişi istihdam edilecek. Hangi kurumlara ne kadar kişi alınacak?

A+A-

Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Rize İl Müdürlüğü Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik işlerinde Rize genelinde belediye ve kamu kurumları bünyesinde 6 ay süreliğine çalıştırılmak üzere 305 kişiye istihdam imkanı sağlayacak. 18 Nisan Perşembe günü başlayacak başvuruların 22 Nisan Pazartesi akşamı sona ereceğini kaydeden İşkur Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, başvuru şartları ile alınacak 305 kişinin kurumlara göre dağılımını açıkladı.

Kiraz, adayların başvurularını Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden şahsen ya da kurumun web adresi www.iskur.gov.tr üzerinden internet ortamından yapabileceklerini ifade ederek, ayrıca ilçelerde ikamet eden vatandaşların Ardeşen, Çayeli, Çamlıhemşin, Fındıklı, Hemşin, İkizdere, Kalkandere ve Pazar Belediyesi Başkanlıklarındaki hizmet noktalarında ve Çayeli, Hemşin ve İyidere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarındaki hizmet noktalarında yapabileceklerini kaydetti.

Toplam 305 kişilik kontenjan için seçim yönteminin % 100 kura olacağını kaydeden İl Müdürü Kiraz, programa katılmaya hak kazanacakların 6 Mayıs ile 6 Kasım 2019 tarihleri arasında çalışacağını belirtti. Kiraz, noter kuralarının ise 29-30 Nisan 2019 tarihinde çekileceğini söyledi.

Bir kişinin aynı gün başvuruları başlayan TYP’lerden sadece birisine başvuru yapabileceğinin altını çizen Kiraz, “Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek, ancak kuradan çıkması halinde bir kişi katılımcı olarak belirlenecektir.Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançların asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin üç katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. Yurt ve sığınma evleri,vb.toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmaz. Seçim yöntemleri sonrası oluşan listelerde aynı adreste oturan kişilerden birden fazla kişinin isminin olması halinde; başvuranlardan Kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınacaktır. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılacaktır. Kura ile sadece asıl katılımcılar seçilecektir. Belirlenen asıl katılımcılar dışındaki programa başvuran diğer kişiler yedek katılımcı olarak değerlendirilecektir." dedi.

Kiraz, 305 kişilik TYP başvuruları ile ilgili TYP’ye katılma koşullarını şöyle açıkladı: “Kuruma kayıtlı işsiz olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin Kuruma kayıtlı olmasını ve SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında, çalışıyor kaydının olmamasını ifade eder. Kuruma kayıtlı olduğu hâlde TYP düzenlenen alanda ve konuda çalışma izni belgesi olmayan yabancılar ile iş akdi askıda olan mevsimlik işçiler TYP’ye katılamazlar. 18 yaşını tamamlamış olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin 18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olmasını ifade eder. Emekli ve malul aylığı almamak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında emekli ve malul aylığı almamasını ifade eder. İş göremezlik ödeneği alanlar TYP’ye katılabilir. Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla kişinin açık öğretim dışında herhangi bir resmi ya da özel eğitim kurumunda öğrenci olmamasını ifade eder. Uzaktan eğitim alanlar TYP’ye katılamaz.”

Başvurularda erkekler için 35 yaş şartının aranacağını kaydeden Kiraz, bu nedenle 2 liste uygulanacağını belirterek, 35 yaş altı erkeklerin 2. listede değerlendirileceğini ve yeterli başvuru olmadığı taktirde 35 yaş altı erkeklerin kuraya tabi olacaklarını kaydetti.

HANGİ KURUMA KAÇ KİŞİ ALINACAK?

RİZE BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI = 95

İL NÜFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRLÜĞÜ (MERKEZ=2, PAZAR=2, Derepazarı=2, Çayeli=2, Ardeşen=1 , Fındıklı= 1, Çamlıhemşin=1, Hemşin=1, İkizdere=1, İyidere=1, Kalkandere=1) olmak üzere toplam = 15

İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ = 20

AİLE ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ (Çayeli İlçesinde İkamet edenler) = 5

GÜNEYSU KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ = 12

PAZAR ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ (PAZAR=12, ARDEŞEN=5, Fındıklı=5, ÇAMLIHEMŞİN=5 , HEMŞİN=3) olmak üzere toplam = 30

ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ 12.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (Çamlıhemşin=10, Ardeşen=5, Fındıklı= 4 , Merkez=3, Güneysu= 3) toplam = 25

FINDIKLI İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ = 10

ARDEŞEN İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ = 15

PAZAR İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ = 13

ÇAYELİ İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ = 16

DEREPAZARI İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ = 8

İYİDERE İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ = 8

İKİZDERE İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ = 6

KALKANDERE İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ = 12

HEMŞİN İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ = 6

ÇAMLIHEMŞİN İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ = 9

İNTERNETTEN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İş başvurusunu internet üzerinden yapmak için 8 adımda başvuru tamamlanıyor. Bunun için öncelikle kurumun web adresi www.iskur.gov.tr'ye giriş yapılacak. Ardından internet şubesi sekmesini tıklayarak iş arayan bölümünden giriş yapılacak. İş arayan girişindeki bilgileri tamamladıktan sonra istihdam bölümünden Toplum Yararına Programlar sekmesi ve TYP arama sekmesi tıklanacak. İstenilen bilgileri girip TYP arama işlemlerine gelindiğinde başvurmak istenen kurum işaretlenip başvur sekmesi onaylanarak işlem tamamlanmış olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum