1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de kadın dayanışması resmileşti
Rize'de kadın dayanışması resmileşti

Rize'de kadın dayanışması resmileşti

Rize Belediyesi’nin destekleriyle Rize Kadınlar Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği (RİKADER) merkezinin açılışı Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın katılımıyla yapıldı.

A+A-

Belediye Doktorlar Sitesi’nde açılan, Rize’nin kültürünü yansıtan tarihi eşyaların bulunduğu dernek, şehirdeki sosyal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yaparak kadınların dayanışma içerisinde eğitimler ve çeşitli etkinlikler düzenlemesine ön ayak olacak.

kdn1.jpg

Açılışa Başkan Kasap’ın yanı sıra Rize İl Dernekler Müdürü Kazım Demirci, RİKADER Başkanı Selda Albayrak, Belediye Başkan Yardımcıları ve dernek üyeleri katıldı.

kdn3.jpg

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap açılışta yapmış olduğu konuşmada, “RİKADER’le kurulduğundan bu yana Rize Belediyesi olarak sürekli diyalog ve Rize kadını için neler yapabiliriz noktasında dayanışma içerisindeyiz. Özelikle kültürümüzü ortaya çıkarabilecek bu tür faaliyetleri hep destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz. Gelecek zaman içerisinde inşallah derneğin toplamış olduğu bu eski ev araç gereçlerini sergi açarak halkımıza sergilemeyi düşünüyoruz. Dernek Başkanımız Selda Hanım ve ekibine başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

kdn2.jpg

RİKADER Başkanı Selda Albayrak, “Kurmuş olduğumuz dernek yerimize 15 günde bir psikoloğumuz ve avukatımız geliyor ve burada hanımlarımızı bilgilendiriyor, destek veriyor. Hanımlarımızla burada sohbetlerimiz oluyor bunun yanında kurslarımız oluyor ve bu kursları meslek edindirme kurslarına doğru taşıyoruz. Teknolojinin hızla ilerlediği bu çağda özellikle yeni neslimizin yöremizin tarihinden koptuğunu düşünüyoruz. Bu amaçla kültürümüzü de ele alarak köylerimizi gezdik ve eski eşyaları topladık. Büyüklerimizin geçmişte kullanmış olduğu tarih kokan eşyaları bünyemize toplayarak yaşatmak günümüz ve sonraki nesillere tanıtmak için çalışıyoruz. Rize Belediyemizin bizlere vermiş olduğu destek için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız