1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de kadınlara 1500 çiçek dağıtıldı
Rize'de kadınlara 1500 çiçek dağıtıldı

Rize'de kadınlara 1500 çiçek dağıtıldı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Tuzcuoğlu Memişağa Park’ında Rize Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte kadınlara menekşe çiçeği dağıtıldı.

A+A-

Rize Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Tuzcuoğlu Memişağa Park’ında düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama etkinliğine, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın yanı sıra daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte 1500 menekşe çiçeğini alanda bulunan bayanlara dağıtan Başkan Kasap, Dünya Kadınlar Gününü kutladı. 

cicek1-002.jpg

Etkinlikte alanda bulunan vatandaşlara hitap eden Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap yaptığı konuşmasında; “Bugün Dünya Kadınlar Günü olması dolayısıyla burada toplanmış bulunmaktayız. Tabi ki kadınlarımız sadece bir gün hatırlanmaktan ziyade, yaşam hayatımızda her an hatırlayabileceğimiz, Allah’ın bize emaneti varlıklardır. Rize Belediyesi olarak bugüne özel bir program düzenleyerek sizlerle burada bir araya geldik. Sayın Cumhurbaşkanımızın döneminde Ülkemizde kadınlarımıza yönelik birçok kanun çıkartılarak çeşitli haklara sahip olmaları sağlandı. Biz de Rize Belediyesi olarak son 5 yıl içerisinde Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi gibi hizmetleri ilimizde başlatarak kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaptık. Bizden sonra bu görevi devralacak arkadaşlarımızın da bu gibi etkinlikleri daha da ilerleterek devam ettireceğine inanıyorum. Toplumumuzda zaman zaman kadına şiddet olaylarını duyuyor ve bunu şiddetle kınıyoruz. İnanıyorum ki bu gibi olayları da geriden gelen yeni filizlerimizi iyi eğiterek, yetiştirerek, bilgilendirerek ortadan kaldıracağız. Dünya Kadınlar gününüzü kutlar, burada bulunan siz değerli vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

cicek2-001.jpg

SIFIR ATIK PROJESİ’NE DESTEK VERİLDİ
Ayrıca etkinlik çerçevesinde, Rize Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü koordinesinde, Rize Kentsel Gelişim ve Araştırma Derneği, Mimarlar Odası Rize İl Temsilciliği ve Rize Kadınlar Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin iş birliğiyle kullanılmayan kumaşlardan yapılan bez alışveriş çantaları alanda bulunan vatandaşlara dağıtılarak Sıfır Atık Projesine destek verildi. Rize Belediyesi’nin yapmış olduğu bu çevreci davranış alanda bulunan vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

cicek4-001.jpg

cicek3-001.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız