1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE'DE MHP-HDP GERGİNLİĞİ YAŞANDI
RİZE'DE MHP-HDP GERGİNLİĞİ YAŞANDI

RİZE'DE MHP-HDP GERGİNLİĞİ YAŞANDI

Rize'nin Fındıklı ilçesinde 'Türkeş'in askerleriyiz' diye yürüyen MHP'lilere HDP'liler laf atınca gerginlik yaşandı.

A+A-

Rize'de 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi tarafından düzenlenen yürüyüş sırasında, HDP seçim bürosu önünden geçerken gelen slogan sonrası gerginlik yaşandı. Grupta bulunan bazı kişiler seçim bürosuna saldırmak istedi.

find1.20150503160736.jpg

3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla Rize Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı, bir süre önce HDP’nin Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki milletvekili adaylarını tanıttığı Rize’nin Fındıklı ilçesinde bir yürüyüş düzenledi.

find2.20150503160755.jpg

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte Abdullah Öcalan aleyhine sloganlar atıldı. ‘Alparslan Türkeş’in askerleriyiz’ şeklinde sloganlar atan kalabalık grup, HDP seçim bürosu önünden geçerken, büronun bulunduğu yerden bir slogan gelmesi üzerine grup içerisindeki bazı ülkücüler seçim ofisine saldırmak istedi.

find3.20150503160819.jpg

Kızgın kalabalığı engellemek isteyen polis ile ülkücüler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Kızgın grup seçim bürosunda bulunan HDP bayraklarını kopararak yere attı. Gruptaki diğer ülkücülerin araya girmesiyle grup, HDP binasının bulunduğu yerden uzaklaştırıldı.

find4.20150503160841.jpg

Daha sonra küçük bir grup HDP bayraklarını yakmak istedi. Diğer ülkücüler buna engel oldu. MHP Fındıklı İlçe Başkanlığı önünde toplanarak saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı okudu.

find5.jpg

Rize Ülkü Ocakları Başkanı Recep Bakırcı burada yaptığı açıklamada, tüm Türk milletinin Milliyetçilik Günü'nü kutladı.

find6.jpg

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

video1.png


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
41 Yorum