1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de nakliye işi Meryem abladan sorulur
Rize'de nakliye işi Meryem abladan sorulur

Rize'de nakliye işi Meryem abladan sorulur

Meryem Durmuş, 25 yıldır eşi ile birlikte Rize'de evden eve nakliyecilik yapıyor

A+A-

Rize’de 47 yaşındaki Meryem Durmuş, 25 yıldır eşi ile birlikte evden eve nakliyecilik yapıyor. 

Evden eve nakliyecilik yapan eşine yardımcı olmak için 25 yıl önce çalışmaya başladığını belirten 3 çocuk annesi Meryem Durmuş, yaptığı işi çok sevdiğini söylüyor.

meryemabla.jpg

Eşi ile nakliyenin gerçekleşeceği evlere giden hem kamyoneti kullanan hem de taşınacak eşyaları sökmekten taşımaya kadar her işi yapan Durmuş'un en büyük destekçisi ise eşi Kazım Durmuş ve çocukları. 

Eşi ile birlikte 25 yıldır nakliyecilik işi ile uğraştıklarını ve bu işten büyük bir keyif aldığını dile getiren Meryem Durmuş “Önceleri yardım için eşimin yanına geldim, daha sonra ufaktan ufaktan yardım edeyim derken baktım ki ben eşimden daha güzel yapıyorum bu işi. Hepten girdim işin içerisine artık beraber çalışıyoruz. Evden eve taşımada, paketlemede, mobilya sökmede, takmada, taşımada eşime yardımcı olmaya çalışıyorum. Güzel bir şeyler ortaya çıkardığımıza inanıyorum” dedi. 

Hizmet verdikleri ailelerin tepkilerinin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Meryem Durmuş “Zor iş ama hangi işi severek yaparsan o iş zor değil. Tepkiler bizi çok memnun ediyor, beraber bakmaya gittiğimiz evlere eşim ile geleceğim diyor eşim. Adam düşünüyor ki ‘Eşini buraya neden getiriyor’. Ondan sonra matkabı elimde görünce karşı taraftaki insan da şaşırıyor ‘Biz önce neden geldiğine şaşırdık ama demek ki iş sizin işinizmiş’ diyorlar” ifadelerini kullandı. 

Bütün kadınlara "Öz güveninizi yüksek tutun" diyerek seslenen Durmuş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için de “Kadınlarımız kendisini geri planda tutmasın. Bizim kadınımız kendisini nereye koyarsa oradadır. Kendinizi geliştireceksiniz, çekinmeyeceksiniz” diyerek mesaj verdi. 

Eşi ile birlikte çalışmanın yaptığı işi kolaylaştırdığını dile getiren Kazım Durmuş ise “Bütün kadınlarımız evde oturup kendisini bir kenara çekmesinler, atılımcı olsunlar, katılımcı olsunlar, eşlerine yardımcı olsunlar. Eğer eşlerine yardımcı olurlarsa, ev ekonomisine katkı da bulunurlar, mutlu da olurlar sonuçta” şeklinde konuştu. 

vid1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız