1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE'DE 'OKULLAR YÜZÜYOR'
RİZE'DE 'OKULLAR YÜZÜYOR'

RİZE'DE 'OKULLAR YÜZÜYOR'

Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi kapsamında yer alan 'Okullar Yüzüyor' projesi Rize Valisi Ersin Yazıcı'nın çaldığı temsili düdük ile başladı.

A+A-

Gençlik ve Spor Rize İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Rize İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Rize Valisi Ersin Yazıcı'nın başlatmış olduğu Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi kapsamında yer alan 'Okullar Yüzüyor' projesi Rize Valisi Ersin Yazıcı'nın çaldığı temsili düdük ile başladı. 

okul3-004.jpg

Programa AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Hüseyin Karaman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ve çok sayıda öğrenci ve öğrenci velisi katıldı.

okul1-005.jpg

Programda konuşma yapan AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak çocukların ve gençlerin sosyalleşmesi ve bağımlılıklardan uzak tutulabilmesi için veliler tarafından spora yönlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Bak konuşmasında "Yüzen Okullar Projesi gerçekten çok önemli bir adım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz yüzmeyi derelerde öğrendik ama biz yüzmeyi stil olarak bilmiyoruz su ile kavga ediyoruz. Esas olan burada antrenörler vasıtasıyla suda nasıl hızlı gidilir?, nasıl teknik kullanılır? onu öğrenmektir" dedi.

okul2-004.jpg

Coğrafi koşulların su sporlarına yatkın olduğunu dile getiren Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap da"Spor denilince akla maalesef ilk olarak futbol geliyor. Halbuki bölgemizin, özellikle Rize'mizin su sporlarına yönelik olarak önemli bir yatkınlığı vardır. Bu konuda coğrafi olarak bizlere verilen nimetlerden de daha fazla yararlanmak için gayret sarf etmeliyiz" dedi.
Rize Valisi Ersin Yazıcı ise spor yapmak isteyen fakat maddi koşulları müsait olamayan ailelere Rize Valiliği ve Rize Belediyesi olarak gereken imkanların sunulacağı sözünü vererek aileleri çocuklarını spora yönlendirmesi noktasında bilinçli olmaya davet etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız