1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de RENK aldı, Balıkesir'de BENGİ oldu!
Rize'de RENK aldı, Balıkesir'de BENGİ oldu!

Rize'de RENK aldı, Balıkesir'de BENGİ oldu!

Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) projesini uygulayan Vali Ersin Yazıcı, bu projenin daha gelişmiş hali olan Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) projesi ile de adından söz ettiriyor

A+A-

Her fırsatta eğitime büyük önem verdiğini söyleyen eski Rize Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir'de de Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) projesini hayata geçirerek eğitime artı değer kattı.

val4-011.jpg

Vali Yazıcı, 14 aydır süren proje kapsamında her hafta 2 okul ziyaret edip çeşitli etkinliklere bizzat katıldı. Vali Yazıcı bugüne kadar 14 bin öğretmen ve 12 bin öğrenci ve velileri ile bire bir görüşerek Türkiye'de de öğrencilerin en çok tanıdığı valisi oldu. 

2016 yılının Haziran ayında Balıkesir Valiliği görevine başlayan Ersin Yazıcı, göreve geldiği ilk tarihlerde eğitime önem verdiğini hemen hemen her platformda söyleyerek çeşitli projeleri hayata geçireceklerinin sinyalini vermişti.

val3-010.jpg

Daha önce Rize Valiliği görevindeyken Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) projesini uygulayan Vali Yazıcı, bu projenin daha gelişmiş hali olan Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) projesi ile eğitime verdiği önemi gözler önüne serdi.

14 ay önce başlayan BENGİ projesi kapsamında haftada en az 2 okul ziyaret eden ve çocuklarla vakit geçiren Vali Ersin Yazıcı, proje kapsamında 12 bin öğrenci ve velisi ile ayrıca 14 bin öğretmen ile bire bir görüştü.

val2-014.jpg

BENGİ projesinin sürdüğü 14 ay boyunca sayısız okula giden ve çocuklarla birlikte kitap okuyan Vali Yazıcı, gittiği her mekanda genci yaşlısı demeden hemen herkesi kitap okumaya davet etti. Projeyi değerlendiren Vali Yazıcı, "BENGİ bizim en çok önem verdiğimiz projemiz. Eğitim bizim olmazsa olmazımız. Bu nedenle de BENGİ projesi çerçevesinde öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize zaman ayırmaya gayret ediyorum. Kitap okuma sırasında dünyadaki yerimiz çok da parlak değil, bunu üzülerek söylüyorum. Bu nedenle de öğrencilerimize kitap okumayı aşılamak istiyoruz. Bu çalışmalarda öğrencilerle birlikte bende kitap okudum. Hatta en son olarak Aliya İzzetbegoviç'in Tarihe Tanıklığım adlı eserini bitirdim" dedi.

val1-013.jpg

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin projeye çok sayıda kitap ile destek olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, projenin yaygınlaşmasında emeği herkese teşekkürlerini sundu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum