1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize’de sağlıklı yaşam aracı  ‘hız’ kesmiyor
Rize’de sağlıklı yaşam aracı  ‘hız’ kesmiyor

Rize’de sağlıklı yaşam aracı  ‘hız’ kesmiyor

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Sağlıklı Yaşam Aracı” projesi kapsamında Rize’de mobil sağlık etkinlikleri devam ediyor.

A+A-

Sağlıklı yaşam bilinci oluşturmak, hastalık risklerinin azaltılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Sağlıklı Yaşam Aracı” projesi kapsamında Nisan ve Mayıs aylarında, il merkezinde ve tüm ilçelerde; diyabet, sağlıklı beslenme, obezite ile mücadele, fiziksel aktivite ve hareketli yaşam, kanser, ağız ve diş sağlığının önemi, kırım kongo kanamalı ateşi, astım, çölyak hastalığı gibi konularda farkındalık çalışmaları yapıldı.

sglk1-005.jpg

Konuyla ilgili Rize İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Sağlığın geliştirilmesi, insanların kendi sağlıkları üzerindeki kontrollerini artırmalarını ve sağlıklarını geliştirmelerini sağlama sürecidir. Sağlığı geliştirmedeki amaç doğru sağlık davranışlarının geniş halk kitlelerine ulaşmasının sağlanmasıdır. Bu amaçla Müdürlüğümüze tahsis edilen Sağlıklı Yaşam Araçları ilçe ilçe köy köy dolaşarak bilgilendirme ve farkındalık çalışması yapmaktadır.” denildi.

sglk2-005.jpg

sglk3-005.jpg

sglk4-004.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız