1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de sahilde güneş, dağda kar keyfi!
Rize'de sahilde güneş, dağda kar keyfi!

Rize'de sahilde güneş, dağda kar keyfi!

Rize şehir merkezinde vatandaşlar güneşin keyfini çıkartırken yaylalar kar altında

A+A-

Rize’de şehir merkezinde vatandaşlar güneşin keyfini çıkartırken, yaylalar kar altındaki görüntüsü ile dikkat çekiyor. 

riz8-008.jpg

Geçtiğimiz günlerde etkili olan soğuk ve yağışlı havaların ardından Aralık ayının ilk günlerinde Rize'de bahardan kalma günler yaşanıyor. Şehrin yüksek kesimlerinde kar ve soğuk hava hayatı olumsuz etkilerken, hava sıcaklığının sahilde 15 dereceye kadar çıkması vatandaşların Rize sahiline akın etmesine sebep oldu. Bazıları deniz kenarında kedisiyle güneşlenirken, bazıları da çocuğuyla beraber yürüyüş yapmayı seçti. 

riz7-009.jpg

Almanya'da soğuğu gören Rizeli, memleketinde havanın güzel olduğunu öğrenince soluğu Rize'de aldı 
Almanya'da çalışan Rizeli gurbetçi Orhan Tosun (50) ise şu sıralar havaların soğuk gittiği Almanya'dan gelerek Rize'de balığa çıktı. Tosun, yaptığı açıklamada, "Son günlerde Almanya'da aşırı bir soğuk var. Ben de hava durumuna bakıp Rize'de şehir merkezinin sıcak ve güneşli olduğunu görünce dayanamadım eşimi ve kardeşimi de alıp buraya geldim. Aralık ayında bu şekilde bir havanın olması bizleri de şaşırttı. Sabah uçaktan iner inmez kayıkhaneme geldim ve balığa çıktım. Şansıma bugün denizden çıkan balıklar biraz küçük nasip başka bir zamana" ifadesini kullandı.

ayder2-012.jpg

Ayder Yaylası'nda kar temizliği
Rize'nin dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda ise yöre sakinleri evlerinin önünde 1,5 metreyi bulan karları temizlemeye çalışırken, çatılardaki karları da temizleyerek zor şartlarda karla mücadele ediyor. Çamlıhemşin ilçesindeki bin 350 rakımlı Ayder Yaylası’nda geçtiğimiz günlerde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, önceki gün yaşanan şiddetli kar yağışı nedeniyle araçlar bile kar altında kaldı. Yöre sakinleri ve turizmciler yayla yolunun sürekli açık tutulmasını istediler.

kar3-008.jpg

riz1-038.jpg

kar4-004.jpg

kar5-002.jpg

rize6-004.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız