1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de şiddetli yağış etkisini sürdürüyor
Rize'de şiddetli yağış etkisini sürdürüyor

Rize'de şiddetli yağış etkisini sürdürüyor

Rize’de dün sabahtan bu yana etkili olan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Kalkandere ve Güneysu ilçelerine bağlı bazı köylerde şiddetli yağış nedeniyle vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı

A+A-

Rize’nin Kalkandere ilçesinde Salarha beldesine bağlı Güzelyurt köyünde ve Güneysu ilçesine bağlı Yukarı Islahiye mevkiinde insanların taşan dere suları ve bölgede yaşanan heyelanlar nedeniyle evlerinden çıkamayarak mahsur kaldığı öğrenildi.

yagmur4-001.jpg

Bölgeye kurtarma çalışmaları için AFAD ve Belediye ekipleri hareket etti. 

yagmur3-001.jpg

Selden beldesi zarar gören Belediye Başkanı sosyal medya hesabından böyle yardım istedi 
- ‘’Allah’ım yardım et batıyoruz’’ 

Rize’de son iki gündür etkili olan şiddetli yağışlardan en fazla zarar gören yerler arasında yer alan merkeze bağlı Muradiye Beldesi'nin Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, şiddetli yağış sonrası sosyal medya hesabından ‘’Allah’ım yardım et batıyoruz’’ yazılı paylaşımda bulundu. 

bldy-003.jpg

Yağışlar Rize’nin Muradiye beldesinde sele dönüşmesiyle birlikte belediye başkanı sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşımı yaptı. Başkan Süreyya Balcı fotoğrafın açıklamasına ‘’ Allah’ım yardım et batıyoruz’’ yazdı. 

 

yagmur2-002.jpg

Muradiye Belde Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, şiddetli yağışların ardından beldelerindeki derelerin taşması sonucu su baskınları, heyelanlar ve taşkınlar yaşandığını söyledi. 

Balcı, beldelerinin yukarı kesimlerinde evlerinde mahsur kalan vatandaşların da olduğunu ve derenin taşması sonucu bazı evlerin yıkılma tehlikesine karşı boşaltıldığını belirtti.

Balcı, “DSİ ve Karayolları ekiplerinden yardım istedik. Çalışmalar başladı. Derenin su sevilesi de giderek düşüyor. Şuana kadar her hangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı” dedi. 

yagmur1-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum