1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Rize'deki trafik kazalarından ibretlik görüntüler
Rize'deki trafik kazalarından ibretlik görüntüler

Rize'deki trafik kazalarından ibretlik görüntüler

Rize Emniyet Müdürlüğü’nün basınla paylaştığı MOSEBE görüntüleri, Rizeli yayaların ve sürücülerin dikkatsizliğini ortaya koydu.

A+A-

Rize Emniyet Müdürlüğü eğitim amaçlı olarak Rize’de meydana gelen trafik kazalarının bir bölümüne ait MOBESE görüntülerini basınla paylaştı. İlginç görüntülerde kazaların büyük bir kısmının dikkatsizlik sonucu meydana geldiği ve çoğunun yayaya çarpma sonucu gerçekleştiği görüldü.

Kazalarda geri manevra yapan bir sürücünün iki kişiyi fark etmeyerek yaşlı bir bayana çarpması, sürücülerin seyir halinde normal hızla giderken önündeki kişiyi fark etmeyerek çarpmaları, karşıdan karşıya geçen bir kişinin hızla seyretmekte olan aracın üzerine atlayarak yaralanması görüntülerde yer alıyor. Görüntüler arasında kontrolsüzce kavşaklara giren ve ışık ihlali yapan sürücülerin neden olduğu kazalar yer alıyor.

Görüntünün sonunda hız tutkunu bir sürücünün kavşak içerisinde yaptığı akrobatik hareket görülüyor.

Rize’de, 2013 yılı verilerine göre, bin 183 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 993 kişi yaralandı, 7 kişi hayatını kaybetti. Kazaların yüzde 30’u yayaya çarpma suretiyle meydana geldi. Türkiye genelinde bu ortalama yüzde 9 olarak belirlendi.

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız