1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'den Afrin halkına yardım
Rize'den Afrin halkına yardım

Rize'den Afrin halkına yardım

Rize'de toplanan malzemelerin yüklü olduğu TIR, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine hareket etti.

A+A-

Rize'nin Güneysu ilçesinde düzenlenen kampanyada toplanan giysi ve çay bölgeye gönderildi.

afrin2-004.jpg

Güneysu Kaymakamlığı ve Güneysu Belediyesince organize edilen, "Güneysu'dan Afrin'e Yardım Köprüsü" projesi kapsamında, ilçe halkının desteğiyle böleye gönderilmek üzere giysi ve çay toplandı.

Toplanan malzemelerin yüklü olduğu tır, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine hareket etti.

Güneysu Kaymakamı Davut Düzgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe halkının yardım konusunda güzel bir örnek ortaya koyduğunu söyledi.

afrin1-004.jpg

Afrin'e yardım konusunda uzun süredir çalışmaların devam ettiğini anlatan Düzgün, şöyle devam etti:

"Çalışmalar kapsamında gıda ve giyecek kampanyası düzenledik. Ayrıca, hemşehrilerimiz bizlere ulaştıkları paralarla Hatay'dan da çeşitli gıda malzemeleri alınacak ve bu yardımlarla birlikte Afrin'e ulaştıracağız. Ülkemizin en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu tür organizasyonlarda Güneysu olarak bu işi başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz." 

Belediye Başkanı Halil Turan ise zor zamanlarında Suriyelilerin yanlarında olmak istediklerini belirterek, "Kampanyaya tüm Güneysu halkı destek verdi. Kampanya kapsamında 69 bin lira toplandı." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız