1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE’DEN TÜRKMENLERE DESTEK
RİZE’DEN TÜRKMENLERE DESTEK

RİZE’DEN TÜRKMENLERE DESTEK

RİZE’DE CUMHURİYET MEYDANI’NDA TOPLANAN ÇOK SAYIDA KİŞİ, RUSYA’NIN SURİYE’DEKİ TÜRKMEN BÖLGELERİNE DÜZENLEDİĞİ SALDIRILARI PROTESTO ETTİ

A+A-

Rize’de Ülkü Ocağı’nın çağrısı üzerine Atatürk Anıtı önünde toplanan çok sayıda kişi, Rusya’nın Suriye’deki Türkmen bölgelerine yönelik saldırılarını protesto etti. 

Rize’de Ülkü Ocakları'nın çağrısı üzerine, Rusya’nın Suriye’deki Türkmen bölgelerine yönelik başlattığı saldırıları protesto etmek isteyen çok sayıda kişi, yatsı namazının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde toplandı.

MHP Rize İl Başkanı Serkan Birben, il ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı protesto gösterisinde Rize Ülkü Ocakları Başkanı İhsan Alkan basın açıklaması okudu.

Alkan okuduğu açıklamada, Rusya’nın Suriye’de Türklere yönelik başlattığı saldırılarda, kadın, çocuk, yaşlı ve sivillerin katledildiğini belirterek, Rusya’nın saldırılara bir an önce son vermesi istendi.

Alkan aksi halde geçmişte olduğu gibi günümüzde de Rusya’nın karşısında Türk milliyetçilerini ve Ülkücüleri bulacağını belirterek, Rusya’dan günü geldiğinde yaptığı zulümlerin hesabını soracaklarını sözlerine ekledi.

Alkan ayrıca, Suriye’deki Türkmenlere ulaştırılmak üzere yardım kampanyası başlatıldığını da duyurdu.

Basın açıklamasının okunmasının ardından topluca yemin edilerek gösteriye son verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum