1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZELİ KADINLARIN CAM İŞÇİLİĞİ İLGİ GÖRÜYOR
RİZELİ KADINLARIN CAM İŞÇİLİĞİ İLGİ GÖRÜYOR

RİZELİ KADINLARIN CAM İŞÇİLİĞİ İLGİ GÖRÜYOR

Rize'nin Çayeli ilçe Halk Eğitim Merkezi’nin cam sanatının yaşatılmasına ve gelişmesine katkı sağlamak için düzenlediği cam işleme kursuna ve bu kursa katılanların ortaya çıkardığı ürünlere büyük ilgi gösteriliyor.

A+A-

Çayeli Halk Eğitim Merkezi tarafından geçtiğimiz senelerde açılan cam atölyesi kursunda kursiyerler yaptıkları el işi cam sanatı ürünleri ile beğeni topluyorlar. Kursiyerler tarafından yapılan vazo, bardak, plaket ve birçok cam ürünleri ilk olarak seligrafi sınıfında kursiyerler tarafından işlenip oksitli kum ile kumlama aşamasına gönderiliyor. Ardından sıcak su yardımı ile kum dezenfekte yapılıp altın veya platin yaldız ile yapılan ürün boyanarak müşteriye teslim ediliyor.

cam2-001.jpg

Cam sanatında bu sene geçen senelere nazaran talep bolluğunu yaşadıklarını ifade eden Çayeli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sami Kılıçbay ’’Atölyemizde cam bardakları, vazolar, tablolar hacdan gelen hacılarımız için zemzem takımları, plaket ve bir çok ürün üretilmekte ve siparişler alınmaktadır. Müşteri isteğine göre süsleme ve altın yaldız boyaması yaparak teslim ediyoruz. Şuan tam kapasite çalışarak tamamen el emeği olan ürünlerimizin siparişlerini yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu her ne kadar kurumumuz için sevindirici olsa da asıl önemli kısmı kursiyerlerimizin emeğinin karşılık bulmasıdır’’ dedi.

cam1-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız