1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizeli kendi kar jet-skisini kendisi yaptı
Rizeli kendi kar jet-skisini kendisi yaptı

Rizeli kendi kar jet-skisini kendisi yaptı

Rizeli mucit arazi motorunu kar jet-skisini dönüştürmeyi başardı

A+A-

Rizeli 30 yaşındaki mucit Erkan Korkut, 4 tekerlekli arazi motorunu üzerinde yaptığı değişikliklerle kar jet-skisine dönüştürdü. 

jets3.jpg

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde ikamet eden 30 yaşındaki Erkan Korkut, yaşadığı bölgede kış aylarında yoğun kar yağdığı için ulaşım sorunu yaşayınca dört tekerlekli arazi motoru üzerinde yaptığı değişiklikler ile kar jet-skisine dönüştürmeyi başardı.

jets2.jpg

Rize’nin yüksek kesimlerinde kar yağması ile tamamladığı yeni aracını da deneme imkanı buldu. Ayder Yaylası’nda aracını deneyen Korkut, “Kış aylarında ciddi ulaşım sorunları yaşıyordum. Bunu yapmaya karar verdim. Arka tekerleklere palet taktım. Ön tekerleklere ise kızak yerleştirdim. Aracın motor gücünü de arttırdım. Farklı çalışmalarım da var. Devletimiz proje geliştirenlere destek veriyor. Ben okuyamadım. Diplomam yok ama kendime güveniyorum” dedi.

jets1.jpg

video1.png


Rizeli kendi kar jet-skisini kendisi yaptı paylaşan: pazar53

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum