1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizeliler Fetih Şöleninde buluşuyor
Rizeliler Fetih Şöleninde buluşuyor

Rizeliler Fetih Şöleninde buluşuyor

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 8. Çay ve Yaz Sporları Festivali çerçevesinde 28 Ağustos 2016 Pazar günü saat 18.00’da Yenişehir Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek Fetih şöleni hakkında açıklamalarda bulundu.

A+A-

Rize Belediyesi tarafından organize edilen 1461 Fetih Şölenine yönelik bir açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Pontus Rum İmparatorluğunun elinde olan Rize’mizin 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından Fethedilişinin 555. yılı kutlama etkinlikleri bu yıl ilk kez Rize Belediyesi tarafından Rize’de gerçekleştirilecek. İlimizde 19 Ağustosta başlayan ve birbirinden farklı spor etkinlikleri ile devam eden 8. Çay ve Yaz Sporları Festivali, 28 Ağustos Pazar günü Yenişehir Kapalı Spor Salonunda yapılacak olan 28 Ağustos 1461 Fetih Şöleni ile son bulacak. Coşkulu bir kutlama etkinliğine sahne olacak olan Fetih Şölenine, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ın yanı sıra Rize Milletvekillerimiz, Rize Protokolü, Rize dışından Rizeli Dernekler katılacak. Fetih Şöleni içerisinde, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Dua, Protokol konuşmaları, hepimizin Radyo 7’den tanıdığı Talha Bora Öge tarafından Şiir dinletisi, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Selvi’nin bir tarihçi gözüyle Rize’nin Fethi ile ilgili konuşması, Fetih’in Tiyatral gösterisi ve Mehteran takımı gösterisi yer alacak. 28 Ağustos 1461 yılında fethedilen şehrimizin, gelecek yıllarda daha hissedilebilir bir yaklaşımla kutlanmasını arzu etmekteyiz. Bu yaklaşım ile 28 Ağustos 2016 Pazar günü TBMM Başkanımız, hemşehrimiz, değerli büyüğümüz İsmail Kahraman’ın ve halkımızın da katılımıyla ilimizde ilk kez bir Fetih Şöleni” düzenlenecektir. Fetih Şölenimize tüm halkımız davetlidir.” dedi.

fetih01.jpg

fetih2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum