1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizeliler'in Ankara'daki 112. buluşması
Rizeliler'in Ankara'daki 112. buluşması

Rizeliler'in Ankara'daki 112. buluşması

Rizeli bürokratların geleneksel Ankara buluşması bir çok ünlü ismi bir araya getirdi...

A+A-

Rizeli bürokratların 112. kere kesintisiz buluşması; Ankara’daki bürokratları bir kere daha bir araya getirdi.

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve iç mekan

Başkent Öğretmenevinde gerçekleştirilen bu buluşmanın ev sahipliğini; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fahri KASIRGA, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanı Ahmet MİNDER, Sayıştay Uzman Denetçi, Daire Başkanı Mehmet BOZKURT, Başkent Öğretmenevi Müdürü Servet AKARSU, TBMM Başkanlık Müşaviri Mehmet DEMİRCİOĞLU, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi Kemal ŞAMLIOĞLU, Kredi ve Yurtlar Kurumu  Genel Müdür Vekili Recep Ali ER, MEB Uzmanı Ahmet Sinar, Hazine Kontrolörü Ömer KAÇARAN, Adli Sicil Genel Müdür Yardımcısı Hakim Altan Fatih MEHAN ve Gazi Üniversitesi Vakfı e.Müdürü İlyas KURDOĞLU yaptı.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, Kemal Şamlıoğlu ve Mehmet Hanefi Dilmaç dahil, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve iç mekan

“Her sevda bir tutkunun eseri,her ayrılık özlem kokar,her özlem,kavuşma arzusudur en sevgiliye, bazı özlemler vardır ki kartopu misali büyütür sevmeleri”; İşte bu duygularla Yaklaşık yüzotuz kişinin iştirak ettiği bu muhteşem buluşmaya; Emniyet Genel Müdürü  Celal UZUNKAYA ,Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Yusuf TEKİN,24. Dönem İstanbul Mv. ve Cumhurbaşkanlığı Dış Politikalar Kurulu Üyesi İsmail SAFİ, İkizdere Belediye Başkanı Hasan KÖSOĞLU, Doğru Yol Partisi (DYP) Rize Eski İl Başkanı Köksal TOPTAN, ,Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Hülya ESKİÇIRAK, Birlik Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şadi KESKİN ,Av.Vural ÖNÇIRAK, Sema SARI , Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Veysel ATACAN  misafir olarak katıldı.

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, Irfan Coşkun dahil, oturan insanlar ve iç mekan

“Memleket sevdası böyle bir şey, böyle bir şey Rize sevdalısı olmak, Rizeli olmak böyle bir şey” .Yine bu duygular Kasım ayının ilk Çarşamba günü saat 19.00’da biraya getirdi “Rize Grubunu” .Rize konuşuldu, Rizeliler konuşuldu, ikili sohbetler, muhabbetler, hal hatır sormalar, dertlere sorunlara ortak çözüm arandı. Rizelinin  dayanışma ve yardımlaşmasındaki cömertliği görüldü bu buluşmada.

Tohum saç, bitmezse toprak utansın! 
Hedefe varmayan mızrak utansın!

Hey gidi Küheylan, koşmana bak sen! 
Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!

Necip Fazil KISAKÜREK’in bu dörtlüğü  ile mikrofonu alan İrfan COŞKUN katılanlara ve ev sahiplerine teşekkür etti. İkram sahiplerine tek tek söz verildi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fahri Kasırga, “Bu organizasyonun başarıyla uzun süredir devam etmesinde İrfan Coşkun’un büyük katkısı olduğunu bildirdi. Kendisini tebrik ediyorum.” dedi. Bir de Of fıkrası anlattı. Buluşmaya misafir olarak katılan Emniyet Genel Müdürü Celal UZUNKAYA “Aslında biz davetli değildik ama istihbaratımız kuvvetli, bu akşam “RİZE GRUBU” nerde diye istihbarat yapıp yeri tespit ettik , öğrenip geldik.” diye espri yaptı.

“Anamın sesi gelir şimdi yayladan, Dağlardan kopup gelen derelerin şırıltısına karışır anamın sesi….Anam gelir şimdi gözümün önüne ,Rize demek anam demek, uzanmak istediğim çocukluğum. Mazı canlanır muhayyilemde , Dünüm gün olur.Rize’nin yaylalarının sesi,soğuk suyunun saflığı,çay bahçelerinin yeşili gözlerinde. Adil olmayı O’ndan öğrendim.” Hakim İbrahim ŞAHİN bir yazısında ne güzel anlatmış özlemi. İşte bu özlem ile “Rize Grubu”112. kez buluştu. Bu buluşmaya; Ev sahipleri dışında; Adalet Eski Bakanı ve Yargıtay Üyesi Kenan İPEK, Hakimler;Sadık AKGÜL,İbrahim ŞAHİN,Yusuf ŞAHİN,Ridvan GÜNAY,Ramazan YILMAZ,Burhan KARALOĞLU,Tahir HIRSLI, Osman KABA, Hızır Erol ERDEM, Zeki YILDIRIM Adalet Bakanlığı Ceza ve Tutuk Evleri Genel Müdürü Şaban YILMAZ, KYK Genel Müdürü Recep Ali ER , İş Kur Genel Müdürü Cafer UZUNKAYA,Prf.Dr. Nurettin PARILTI, Prf.Dr. Münir DEMİRCİ, Prf.Dr. Osman YILMAZ, Prf.Dr. Mahmut YÜKSEL, Prf.Dr. Ali DİŞLİ , Prf.Dr. Ercüment ÇOLAK, Prof.Dr. Birol CİVELEK, TBMM Milletvekiline Hizmet D.Başkanı Ahmet YURTMAN, TBMM.Bilgi İşlem Müd.Yrd. Turan TOPÇAM, Adalet Bakanlığı Müşaviri Mehmet ŞAMLIOĞLU, , İller Bankası Genel Müd. Yrd. Ender Aykut YILMAZ, İller Bankası Yön. Krl Üyesi Mehmet YEREBAKAN ,Havelsan Yön.Krl Başk.Fethi AZAKLI ,TRT Teftiş Kurulu Başkanlığı Müfettişi Erkan HACIFAZLIOĞLU, MEB Maarif Müfettişi Cengiz EKŞİOĞLU, Ombudsman Saadettin KALKAN,Gümrük Bakanlığı Strateji Başkanı Fatih İslam KARAOĞLU, Sayıştay Grup Başkanları Abdullah KESKİN, Mehmet BOZKURT Ankara BB EGO Strateji Daire Başkanı Faruk AKÇAY,İş adamı Yakup KÖROĞLU,Çankaya İlçe MEM Şb Müd. Abdullah SÜSLÜ,Türkiye Hentbol Fed. Gen. Sek. Mutlu KADİOĞLU,TMO Kimyager Nazmi AKIN, Dr.İmdat BEYAZPINAR, Gençlik ve Spor Bakanlığı Şb Müd. İdris DEMİRCİ’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda Rizeli Bürokrat katıldı.

“Rize Grubu” olarak katılan Prof.Dr.Münir DEMİRCİ ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fahri KASIRGA fıkraları ile geceye renk kattı.

Daha sonra Mehmet ŞAMLIOĞLU tarafından Grup adına hazırlanan plaketler takdim edildi. Yargıtay Üyesi ramazan YILMAZ’a .Adalet Eski Bakanı ve Yargıtay Üyesi  Kenan İPEK, Yargıtay Cumhuriyet savcısı Hülya ESKİÇIRAK’a, Hasan KÖSOĞLU’na ve İrfan COŞKUN’a Fahri KASIRGA tarafından 112.Buluşma anısına plaket verildi.

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, Irfan Coşkun ve Kemal Şamlıoğlu dahil, oturan insanlar ve iç mekan

“Rize Grubu” nun 2019 yılı buluşma takvimi hazırlığı ile ilgili bilgi veren İrfan COŞKUN ,Gruptan  görüş, öneri ve tavsiyesi olanların görüşlerini  bildirmesini rica etti.

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, iç mekan

“Rize Grubu” Rize’ye sevdalı yüreklerin hasretini Ankara’da buluşturan, yayla evlerinin bacalarında duman, kuzinede mısır ekmeği, odun ateşinde demlenmiş Rize  çayıdır en hasından”. 112.Buluşmaya mazeretleri nedeniyle katılamayan, Nurdan Memişoğlu APAYDIN,  Reşat KASAP ve Yıldız SEFERİNOĞLU’nun selamları iletildi. Oldukça verimli geçen buluşmada 113.Buluşma tarihi ve ev sahipleri hatırlatılarak gece sonlandırıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum