1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZELİ'NİN AYI İLE İMTİHANI
RİZELİ'NİN AYI İLE İMTİHANI

RİZELİ'NİN AYI İLE İMTİHANI

HER ŞEY ARI KOVANLARINI AYILARDAN KORUMAK DÜŞÜNCESİ İLE BAŞLADI

A+A-

RİZELİ'NİN AYI İLE İMTİHANI GÜRGEN AĞACININ TEPESİNDE BİTTİ
RİZE'NİN GÜNEYSU İLÇESİ'NDE 70 YAŞINDAKİ NURİ BOSTAN ARI KOVANLARINI AYILARDAN KORUMAK İÇİN GÜRGEN AĞACININ GÖVDESİNİ YAŞAM ALANINA DÖNÜŞTÜRDÜ
- RİZELİ ARICI BUNUNLA DA KALMADI AYILARLA MÜCADELESİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A DESTANLA ANLATTI

rizeli04.jpg

Rizeli 70 yaşındaki arıcı Nuri Bostan, arı kovanlarını ayılardan koruyabilmek için gürgen ağacını yaşam alanına dönüştürdü.
Gezici arıcılık yapan Rizeli 70 yaşındaki Nuri Bostan, ayı saldırısında 17 arı kovanını kaybetti. Bostan, kovanlarını ayı saldırılarından koruyabilmek için Rize’nin Güneysu İlçesi Selamet Köyü kırsalındaki ormanlık alanda 25 metre yüksekliğindeki bir gürgen ağacının gövdesinde ilginç bir yer kurdu. Bostan, ağacın gövdesinde yerden 5 metre yükseklikte kendisine bir baraka yaptı. Ağacın toprakla birleştiği noktada ise bir kapı koyarak kapıya kilit vurdu. Bostan ağacın gövdesindeki barakasından 25 metre yükseklikteki ağacın ucuna ulaşan 40 basamaklı bir de merdiven yaptı. Ağacın tepesine de bir seyir terası konduran Bostan, gürgen ağacında kendisine adeta bir yaşam alanı oluşturdu. Daha önceden kovanlarını ayı saldırılarından korumak için bin bir güçlükle ağaç dallarına yerleştiren yaşlı arıcı, şimdi ağacın gövdesini saran merdiven yardımı ile kovanları rahatlıkla dallara yerleştirebiliyor.

rizeli03.jpg

AYI İLE YAŞADIĞI KOVAN MÜCADELESİ İÇİN DESTAN YAZDI, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A GÖNDERDİ
Rizeli arıcı Nuri Bostan'ın ayılara karşı verdiği mücadele ağacın gövdesinde oluşturduğu ilginç yapı ile de kalmadı. Bostan, ayılarla yaşadıkları sıkıntıyı dile getirebilmek için uzun bir destan yazarak bu destanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırdı. Bostan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bir ağaçta bulunan 17 kovanımı ayı yedi. Ben de ayı için bir tuzak kurdum. Uyanıklık etti, önce tuzağa düşmedi. Ancak ben ayıdan daha kurnazca davrandım ve tuzağıma düşürdüm onu. Bu başıma dert olan ayıya bir de destan yazdım. Bu destanı Cumhurbaşkanımıza da gönderdim” dedi.
Bostan, ayı destanında ayılar için Ankara’da dokunulmazlık kararı alındığını ima ederek, “Kaldım büyük kazaya yazıldı destanlarım. Benim adım ayıdır yıpratırım, parçalarım. Kışın mağaradayım, Mart 9’unda çıkarım. Mağarada durdukça tatulimi yalarım. Mağaramdan çıkınca her tarafı ararım. Benim etim yenilmez, yenilir domuzların. Ankara’da alınmış, dokunulmazlık kararım” ifadelerini kullandı.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN RİZELİ HEMŞEHRİSİNİN DESTANINA İLGİNÇ CEVAP 
Bostan, arılarını yiyen ayı ile karşılaşması halinde onu affetmeyeceğini ifade ederek “Destanı Cumhurbaşkanımıza gönderip başımıza dert olan ayılara bir çare bulunmasını istedim. Cumhurbaşkanımız bana cevap gönderip dedi ki ‘Hacı amcaya selam söyleyin. Ayı ormanın kabadayısıdır. Onu vurup yol kenarlarında rezil bir şekilde bırakmasın’ bana bu şekilde haber gönderdi. Yinede bilsem ki 10 yıl yatacağım, yine ayı kovanlarımı yerse affetmem onu. Çünkü canımı yaktı. Ayının bana 10 bin TL civarında zararı var. Ayıyı yakalayınca zararımı karşılarsalar onu isteyene teslim ederim“ açıklamasında bulundu.

MİLLETVEKİLLERİNE 'AYI' TEPKİSİ
Milletvekillerinin ayılardan değil de arıcılardan yana olmalarını isteyen Rizeli yaşlı arıcı, “Milletvekillerine ayılar değil arıcılar yakındır. Çünkü onlara arıcılar bal yediriyor. Ayı onlara bir şey vermiyor. Çıkarıp bir kanun uyguluyorlar. Vatandaş çekiyor çileyi. Arıcılıkta her türlü kolaylık bize sağlanıyor. Rabbim razı olsun. Ama ayı konusunda bir tedbir alınmazsa bizim arıcıların işi zor" şeklinde konuştu.

video1.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum