1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE’NİN ATMACASI, AKSARAY’IN MALAKLISI FUARIN İLGİ ODAĞI
RİZE’NİN ATMACASI, AKSARAY’IN MALAKLISI FUARIN İLGİ ODAĞI

RİZE’NİN ATMACASI, AKSARAY’IN MALAKLISI FUARIN İLGİ ODAĞI

DOĞU AKDENİZ ULUSLARARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI’NDA (EMITT), HAYVANSEVERLERİN DİKKATİNİ ÇEKECEK TANITIMLAR DA ÖN PLANA ÇIKTI

A+A-

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT), hayvanseverlerin dikkatini çekecek tanıtımlar da ön plana çıktı. 

atmaca2-002.jpg

EMITT, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki fuarda yörelerin doğal ve kültürel değerlerinin yanı sıra Rize atmacasından, Aksaray malaklı çoban köpekleri de stantlarda yerini aldı.

koipek.jpg

Doğada yakalanarak beslenen ve avcılıkta kullanılan atmaca, Rize standının en ilgi gören unsurlarından biri olurken, adeta aslan görünümlü Aksaray malaklı çoban köpeği ise hayvanseverlerin ilgi odağı olsa da dokunarak sevmek isteyenler endişeyle yaklaştı.

atmaca1-002.jpg

Rize’de atmaca beslemeyi tutku haline getiren Turgut Yılmaz, doğada 3 yıldan fazla yaşayamayan atmacaları besleyerek ömürlerini 10 yılın üzerine çıkardıklarını söyledi. Yılmaz, “Henüz küçükken yakaladığımız atmacalar doğada en fazla 3 yıl yaşayabiliyor. Oysa biz atmacaları iyi beslediğimizden 10 yıla kadar bazen daha fazla yaşayabiliyorlar. Biz atmacaları bir tutku için beslesek de bazen kuş avında kullanıyoruz. Fuarda ise çok ilgi görüyor. Rize’nin bir sembolü olduğundan buraya tanıtım amaçlı getirdik” dedi.
Görünüşü ile adeta aslanı andıran Türkiye’nin en iri yapılı çoban köpeği olan Aksaray malaklısına ise sadece uzaktan ilgi gösterilebilindi.
Aksaray Malaklı Çoban Köpeği Yetiştirme Derneği Başkanı Cengiz Yıldırım, “Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde “Anadolu’da bir aslan gördüm” dediği Aksaray malaklısıdır. Fiziki olarak Türkiye’deki yerli ırkların en iri olanıdır.Mülki ve idari amirlerin desteği ile tanıtımını yapıyoruz. Bu ırkı korumak için yetiştiriyoruz. Omuz yüksekliği 80’den başlayıp 90 santimetreye kadar olurken ağırlığı 80 ila 120 kilogram arasındadır. Tam bir aslan görünümlüdür” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız