1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'nin balı, çayı, kavurması, simidi; coğrafi işaret alacak
Rize'nin balı, çayı, kavurması, simidi; coğrafi işaret alacak

Rize'nin balı, çayı, kavurması, simidi; coğrafi işaret alacak

Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en kapsamlı Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ Ankara Ticaret Odasında gerçekleştirilecek. Zirvede Rize Çayı ve Rize Kavurmasının tanıtımını yapılacak.

A+A-

28-29 Nisan tarihlerinde Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en kapsamlı Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ Ankara Ticaret Odasında gerçekleştirilecek. 

Zirvede Rize Ticaret Borsası Coğrafi İşaret başvurusunda bulunacağı Rize Çayı ve Rize Kavurmasının tanıtımını yapacak. 

Ankara Ticaret Odası (ATO) ev sahipliğinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu ile Ankara Üniversitesinin katkılarıyla düzenlenecek olan Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ne Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ve Borsa Genel Koordinatörü Hasan Önder katılacak.

Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, Rize’nin coğrafi işaret almış tek ürünün “Rize Bezi” olduğunu ancak Rize’deki kamu ve sivil toplum kuruluşlarının ortak iradesi sonucunda Rize Çayı, Rize Kavurması, Anzer Balı, Laz Böreği, Muhlama, Rize Simidi gibi ürünlerin de coğrafi işaret alması için çalışmalar başlattıklarını söyledi.

Borsa olarak Rize Çayı, Rize Kavurmasının Coğrafi İşaret Tescili için başvurusunu yapacaklarını söyleyen Erdoğan, yakın bir gelecekte de Rize Çayı, Rize Kavurmasını coğrafi işaret almış ürünler listesine ekleyeceklerini ve bu şekilde Rize için önemli ürünlerin coğrafi işaret alınmasında öncü olacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız