1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE'NİN BU GELENEĞİ BIÇAKÇILARI SEVİNDİRDİ
RİZE'NİN BU GELENEĞİ BIÇAKÇILARI SEVİNDİRDİ

RİZE'NİN BU GELENEĞİ BIÇAKÇILARI SEVİNDİRDİ

Rize'nin bazı bölgelerindeki bu gelenek bıçakçıları sevindirdi...

A+A-

Yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle bıçak bileyicisi ve satıcılarının yüzü gülüyor. 

Rize'nın bazı bölgelerindeki, her kurbanı ayrı bıçakla kesme geleneğinin bıçak satışlarını olumlu etkilediği ifade edildi... 

Trabzon'un Sürmene ilçesinden olan ancak 45 yıldır Ordu'da bıçak satıcılığı yapan 58 yaşındaki Salim Karalı, Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile satışların arttığını söyledi. Geçmiş yıllardaki Kurban Bayramlarının daha hareketli geçtiğini dile getiren Karalı, gelişen teknolojik kurban kesme araçlarının işlerini az da olsa sekteye uğrattığını belirtti.

bicak1.jpg

"RİZELİLERİN YAŞATMAYA ÇALIŞTIĞI BİR KÜLTÜR VAR"

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşın bıçak satın almak yerine mevcut bıçağını bilettiğini aktaran Karalı, "45 yıldır bıçakçılık işi ile uğraşıyoruz. Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla işlerimiz çok iyi. Bu dönemde bıçak bileme oranı yeni bıçak satışlarımıza oranla daha fazla. Belediyelerin belirli merkezlerde teknolojik araçlarla kurban kesimi yapması, bizim bıçak satışlarımızı eskiye oranla olumsuz etkiledi. Bu durum karşında Rizelilerin yaşatmaya çalıştığı bir kültür var. Rize'nin belli bölgelerinde vatandaş her Kurban Bayramı'nda 10 tane bıçağı da olsa bir adet yeni bıçak alıyor. Bu oranın kültürüne özgü bir şeydi. Şimdilerde bu kültürde yok olmaya başladı. Bu durumlar karşısında bıçak satışlarımız eskiye oranla azalsa da vatandaşlarımız yine de bıçak almaktan vazgeçmiyor. Bu durum biz bıçak satıcıları ve bileyicilerinin yüzünü güldürüyor" dedi.

"İYİ BİR KURBAN BIÇAĞI 30 TL'NİN ALTINDA OLMAZ"
Kurban Bayramı'nda her bütçeye uygun bıçakların olduğunu aktaran Karalı, "Kurban Bayramı öncesi satılan bıçaklar kalitesine göre değişiyor. Her bütçeye göre bıçaklar var. Normal bir bıçak 7 TL'den başlıyor 15 TL'ye kadar çıkıyor. Büyük boy bıçaklar ise 15 TL'den başlıyor 30 TL'ye kadar çıkıyor. Ancak en iyi kurban bıçağı 30 TL altında olmaması gerekiyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum