1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE'NİN KADINLARI DAHA UZUN YAŞIYOR
RİZE'NİN KADINLARI DAHA UZUN YAŞIYOR

RİZE'NİN KADINLARI DAHA UZUN YAŞIYOR

Rize'de kadınlar, Türkiye'de uzun yaşayanlar ortalamasında ilk 3'e girdi!

A+A-

Temiz hava ve doğal ürün kaynaklarının fazlalığı, Muğla ve Tunceli'de yaşam sürelerini uzatıyor, son edinilen verilere göre, Muğla ve Tunceli illeri 80,5 yıl ortalama ile Türkiye'de en uzun yaşayan insanları içinde barındırıyor.

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından Hayat Tabloları 2013-2014 verileri çerçevesinde alınan bilgiye göre Muğla ve Tunceli'de; doğuşta beklenen yaşam süresi 80,5 yıl olarak belirlendi, bu sıralamanın en gerisinde ise 76,6 yıl ile Ardahan var. Türkiye genelinde ise bu ortalama 78 yıl.

KADINLAR DAHA UZUN YAŞIYOR

Türkiye’de ise erkeklerde doğuşta beklenen yaşam süresi 75,3 olurken, Erkeklerde doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu il 77,7 yıl ile yine Muğla'da. Kadınlarda ise durum farklı; Türkiye’de kadınlarda doğuşta beklenen yaşam süresi 80,7 yıldır olarak belirlenirken, 85,7 yıl ile Tunceli en uzun yaşayan kadınları barındıran il oldu.

Tunceli’yi 84,3 yıl ile Giresun ve 83,7 yıl ile Mardin ve Rize illeri takip etti.

En düşük değer 77,5 yıl ile Ağrı’da. Muğla ise 83,5 yıl ile kadın nüfus için doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu 6. il oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız