1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE'NİN RENGİ DEĞİŞTİ!
RİZE'NİN RENGİ DEĞİŞTİ!

RİZE'NİN RENGİ DEĞİŞTİ!

Rize Belediyesi’nin talebi üzerine Çoruh Edaş İl Müdürlüğü tarafından Rize Sahil yolu güzergâhında yürütülen aydınlatma çalışmaları sonrası sahil yolu karanlık görüntüsünden kurtuldu.

A+A-

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rize belediye Başkanı Reşat Kasap, “Rize’nin aydınlatma sistemi ile ilgili Belediyemizle Çoruh Edaş İl Müdürlüğü arasında yapılan görüşmeler sonrasında yaklaşık 5 ay önce başlatılan aydınlatma çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Alipaşa-Çiftekavak, İslampaşa- Gündoğdu arasında, sahil yolu güzergâhında yapılan ışıklandırma çalışması sayesinde Rize sahili geceleri daha renkli ve emniyetli bir hale getirildi. Yapılan çalışmalar neticesinde eksik yerlere yerleştirilen aydınlatma direkleri ile var olan direklerin lambaların onarılması sonucu, Rize’nin gece görünümü de değişti. 5 aylık çalışmanın ardından yeni takılan ve onarılan aydınlatma direklerine elektrik verilerek 7,5 kilometrelik kısım aydınlatılmış oldu.” dedi.

rize9-001.jpg

Başkan Kasap, bunun geç kalınmış bir çalışma olduğuna vurgu yaparak “Rize Belediye Başkanı olarak seçilmiş olduğum ilk günden itibaren sürekli bahsetmiş olduğum gibi ilimizin karanlıkta kalmasını hiçbir zaman kabullenmem mümkün değildi. İlimizin girişi ve çıkışına kadar olan kısım özellikle sahil yolu güzergâhı üzerinde karanlığa terk edilmiş alanlar bulunuyordu. Göreve başladığımda söz konusu alanların aydınlatılması için özverili bir çalışma içerisine girdik. Rize Belediyesi olarak aydınlatma çalışmasına ön ayak olduk.” diye konuştu.

rize8-001.jpg

Şehirlerin her zaman aydınlık olması gerektiğinin altını çizen Başkan Kasap, “Vatandaşlarımızın özelikle geceleri daha güvenli hareket edebilmesi için ve şehrin estetiğine vermiş olduğumuz değer neticesinde başlatmış olduğumuz aydınlatma çalışmaları sonucu şehrimizde büyük oranda işlem tamamlandı. Sahil yolu üzerinde yapılan bu aydınlatma çalışmalarımızı şehrin iç kısımlarında LED diye tabir etmiş olduğumuz lambalarımızla devam ettiriyoruz. Bazı yerlerde renkli ışıklandırma çalışmaları yaparak şehrimizi temsil eden yeşil ve mavi renklerimizin kullanıldığı çalışmalar yapıyoruz. Üst geçitlerimize yönelik yapmış olduğumuz ışıklandırma çalışmasının yanında şehir merkezinde cadde ve sokaklarımıza yönelik ışıklandırma çalışmaları yapıyoruz. Şehirler aydın oldukça güzeldir ve şehrin estetiği önemlidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

rize7-002.jpg

rize6-002.jpg

rize5-003.jpg

rizebelediyesi4.jpg

rize3-007.jpg

rize2-009.jpg

rize1-006.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum