1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor çitayı yükseltti: Hedef ilk 10'a girmek!
Rizespor çitayı yükseltti: Hedef ilk 10'a girmek!

Rizespor çitayı yükseltti: Hedef ilk 10'a girmek!

Rizespor Basın Sözcüsü Aykut Ferah, yeni sezonda hedeflerinin ilk 10'a girmek olduğunu belirterek, transferde de 3 veya 4 futbolcuyu renklerine katacaklarını söyledi.

A+A-

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'nın Viyana kentinde sürdüren Çaykur Rizespor'da basın sözcüsü Aykut Ferah, futbolculardan Sercan Kaya, Orhan Ovacıklı ve Charles Itandje de antrenman öncesi açıklamalarda bulundu.

KAYA: "BİRBİRİNDEN İYİ RAKİPLERLE OYNADIK"
Mavi-yeşilli takımın başarılı oyuncularından Sercan Kaya, Türkiye'de yaşanan terör olaylarıyla ilgili olarak konuşmasına başlarken, "Öncelikle dünkü maçtan bahsetmeden önce ben ülkemizdeki olaylarla ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ordumuza da Allah güç kuvvet, sabır versin. Kampa gelecek olursak, ayın 12'sinde geldik, 30'unda döneceğiz. Çok güzel bir kamp dönemi geçirdik. 4 tane maç oynadık. Birbirinden iyi rakiplerle oynadık. Bu maçlarda oyun olarak her geçen maç üstüne katarak ilerledik. Dünkü maçta takım olarak iyi bir oyun sergiledik. 10 kişi kaldıktan sonra özellikle çok iyi mücadele ettik. Bizi geliştiren durumlardı bunlar. Kamp süresi boyunca takımımız her geçen gün dahada gelişti. Önümüzde iki haftalık bir süre daha var. İnşallah bunu da en iyi şekilde değerlendirip lige hazır bir şekilde dönmek istiyoruz" diye konuştu.
Takıma yeni katılan futbolcularla iyi anlaştıklarını da söyleyen Kaya, "Sonuçta hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Ligde beraber oynadığımız arkadaşlar. Zaten biz gelen arkadaşlara her zaman dostluk içinde kucak açmak zorundayız. Yarın öbür gün biz de başka yere gittiğimizde biz de o şekilde karşılanmak isteriz. O yüzden hiçbir sıkıntı yok. Onlar da zaten bize alıştı. İyi bir dönem geçiriyoruz birbirimizi daha iyi tanıdık burada her şey inşallah daha iyi olur" ifadelerini kullandı.

AYKUT FERAH'TAN TRANSFER AÇIKLAMASI
Avusturya'da iyi bir kamp geçirdiklerini vurgulayan Çaykur Rizespor Basın Sözcüsü Aykut Ferah, "Üç hazırlık maçımız oldu, dün de Verona ile olaylı bir maçımız geçti, hakem orada bize hem penaltı hem de bir kırmızı kartla hak etmediğimiz durum sergiledi. Maçta biraz da gerginlik oldu. Hakemin takdiri oldu ama takımın neşesi yerinde çok iyi bir hazırlık dönemi geçiriyorlar. Günde üç antrenman var yoğun bir süreçten geçtiler. Perşembe günü kampımızı bitiriyoruz. İki, üç gün tatil olacak. Ondan sonrası zaten liglere hazırlık başlıyor" şeklinde konuştu.

"ŞİKE SÜRECİNDEN SONRA LİGİMİZİN DEĞERİ ARTTI"
Süper Lig'de ilk maçlarını Ankara'da Gençlerbirliği ile oynayacaklarını ve tüm taraftarları davet ettiğini söyleyen Ferah, "Bizim bu sene en büyük amacımız taraftarımızı stada doldurmak. Süper Lig'de çok büyük transferler oldu. Biz de şimdi üç, dört tane transferimizi bitirmek üzereyiz. Rakiplerimizin transfer ettiği yabancı oyuncular özellikle Van Persie, Podolski, Quaresma lige çok büyük bir katkı sağladı. Bu şike sürecinde sonrada ligimizin değeri uluslararası alanda biraz daha arttı. Onun için Rize taraftarları Nani ve Van Persie görmek istiyorlarsa gelsinler, kombinelerini alsınlar bizi desteklesinler. Çünkü onlara ihtiyacımız var. Biz en iyi takım olabiliriz ama taraftarımız yanımızda olmadıkça o takımın bir köşesi eksik kalır. Onun için taraftarımızı istiyoruz" sözlerini sarf etti.
Transferleri gelecek 2 yıllık plan dahilinde yaptıklarını belirten Ferah, "Biz bu sene en azından ilk 10'a girip ondan sonra UEFA kapısını aralayıp, Rize'yi Avrupa'ya tanıtmak istiyoruz. Bizim hedefimiz bu. Hikmet hoca ile de çok uyum içerisinde çalışıyoruz. Güvenimiz tam ve biz bu hedeflere ulaşacağımıza inanıyoruz" dedi.
Yeni transfer olarak 5 kişi aldıklarını açıklayan Ferah, "Kalecilerimizi tamamen değiştirdik. Charles İtandje, Gökhan Akkan'ı aldık. Ankaragücü'nden çok büyük bir yetenek, dün de inanılmaz 4-5 tane top kurtardı. Bir de alt yapıdan Mert'i aldık ve kaleci kadromuzu böyle tamamladık" ifadelerini kullandı.

OVACIKLI: "İYİ YOLDA DEVAM EDİYORUZ"
Yeni sezon kamp çalışmalarının iyi geçtiğini söyleyen Orhan Ovacıklı, "Geçen seneden birbirimizi tanıyoruz. Geçen seneki o takım hemen hemen devam ediyor, aramıza 4-5 kişi katıldı, onların uyumu da gayet iyi, bir problem yok sakatlık problemimiz yok çok şükür. 4 tane hazırlık maçı oynadık. İlk maçta oynadığımız oyun ile son maç arasında gerçekten fark var. Kendimizde farkındayız ki iyi yolda devam ediyoruz. Takım olarak gelişiyoruz bu yeterli mi? Tabi ki yeterli değil, futbolda yetinmek diye bir şey yok, daha iyisi mutlaka vardır. Biz de daha iyisine ulaşabilmek için çalışmalara devam ediyoruz" açıklamasını yaptı.

ITANDJE: "SEZONA BAŞLAMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUZ"
Çaykur Rizespor'un yeni transferlerinden kaleci Charles Itandje, kampta takım arkadaşlarıyla çok iyi anlaştığını belirterek, "Arkadaşlarla biz çok iyi çalışıyoruz. Yavaş yavaş birbirimize de alışıyoruz. 15 günden beri buradayız ve sezona başlamak için sabırsızlanıyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum