1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. RİZESPOR ESKİŞEHİR'DEN BERABERLİKLE DÖNDÜ
RİZESPOR ESKİŞEHİR'DEN BERABERLİKLE DÖNDÜ

RİZESPOR ESKİŞEHİR'DEN BERABERLİKLE DÖNDÜ

Süper Lig’in 3. haftasında Eskişehirspor, Rizespor’u konuk etti. Mücadele 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

A+A-

Rizespor, Eskişehir deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrıldı...

Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda oynanan mücadelenin 80. dakikasında stat elektrikleri gitti.

kesinti2.jpg

Mücadele 1-1 sürdüğü sırada jenaratörde meydana gelen arıza sebebiyle ışıkların sönmesi sonucu oyun 20 dakika durdu. Kırmızı-siyahlı taraftarlar bu talihsiz olayı görsel şölene çevirdi.

kesinti1.jpg

Eskişehirsporlu taraftarlar, cep telefonu ışıkları ile karanlıkta görsel bir şov yaparken, 20 dakika sonra ışıkların gelmesiyle maç kaldığı yerden devam etti.

rizespor-003.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
5. dakikada Anıl'ın sağ kanattan ortasını kale çaprazından Gekas kafa ile karşıladı. Gekas’ın vuruşunda top az farkla kale üstünden auta çıktı.
21. dakikada Eren'in ceza alanı dışında kullandığı serbest vuruşu kaleci Boffin kontrol etti.
44. dakikada Sercan’ın sağ kanattan ortasında Leonardo’nun vuruşunda top, sol direk yanından auta çıktı.

eizespor.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
49. dakikada Robin’in pasında ceza alanı dışında topla buluşan Deniz’in sert vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
51. dakikada Kaan'ın ortasında defans topu uzaklaştırmak istedi. Ceza sahası içinde Khalifa topla buluştu. Kısa mesafede sert vuruşu karşılayan kaleci Itandje, topu kontrol etti.
53. dakikada Khalifa’nın pasıyla topla buluşan Defederico’nın ceza sahası içinden çektiği şutta top az farkla auta çıktı.
65. dakikada Ahmet İlhan’ın sol kanattan vuruşuyla topla buluşan Kweuke, topu ağlara gönderdi. 0-1
72. dakikada Emre’nin kullandığı serbest vuruşta Deniz Kadah topa elle müdahale etti ve maçın hakemi Serkan Tokat penaltı noktasını gösterdi. 
73. dakikada penaltı atışını kullanan Emre, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-1

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Serkan Tokat xx, Ceyhun Sesigüzel xx, Serkan Çimen xx
ESKİŞEHİRSPOR: Boffin xx, Anıl xx, Birol x, Onur xx (Causic dk. 7 x), Lawal x, Defederico x (Emre dk. 68 xx), Khalifa xx, Kaan x, Gekas x, Fehmi xx, Özgür x
YEDEKLER: Sinan, Alparslan, Muarem, Aytaç, Mongongu
TEKNİK DİREKTÖR: Michael Skibbe
RİZESPOR: Itandje xx, Eren x, Diarrassouba xx, Oboabona xx, Orhan x, Koray xx, Robin x (Sylvestre dk 59 x), Deniz xx, Ahmet İlhan xx (Teddy dk. 90 x), Sercan x (Mehmet . 79 x), Kweuke xx
YEDEKLER: Gökhan, Makiadi, Dzalamidze, Murat
TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman
GOLLER: Emre (dk. 72) (Eskişehirspor), Kweuke (dk. 65) ( Rizespor)
SARI KARTLAR: Kaan (dk. 64), Khalifa (dk. 88) (Eskişehirspor), Kweuke (dk. 19) Deniz (dk. 72) ( Rizespor)

skibbe.jpg

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe, takımdan çok memnun olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Skibbe, "İlk etapta Türkiye’mizin 93. yıl dönümünü kutlamak istiyorum. Çok güzel bir ülke, çok güzel insanlarıyla. Biz de bu sene 50. yaşımız girdik. 100. yaşımıza da girersek tekrar buluşmak dileğiyle. Türkiye’mize nice 93 yıllar daha diliyorum. Maç için çok enteresan bir Süper Lig maçı izledik. Mücadeleci bir maçtı. Eskişehirspor için daha güzel gol pozisyonları olan bir maçtı. Bir yönden üzgünüm, kazanamadık, galip gelemedik diye ama rakibimiz de defansif anlamda çok iyi duran bir takım. Onun için çok mutluyum. Geriye düştükten sonra Emre Güral’ın verdiği havadan dolayı da beraberliğe ulaştık. Topluma baktığımızda takımdan çok memnunum. Çok güzel mücadele verdik. Umuyorum ki sakatlıklarımız da bir an önce iyileşir, yeni oyuncularımız da takıma adapte olur. 2 hafta sonra Antalyaspor karşısına hazırlanacağız. Bize gelecek bir transfer sürprizi yok” dedi.

karaman-001.jpg

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise beraberliği her iki takımın da hak ettiğini aktardı.

Karaman, “1-1’i her iki takımın da hak ettiği sonuç olarak görüyorum. İki takımın kalecisine de teşekkür etmek lazım, önemli poz çıkarttılar. Rizespor olarak oyunsal anlamda top bizdeyken oyun şeklimizi geliştirebiliriz. Genel 90 dakika, üst düzey bir tempo, iki takımın da koşu mesafleerine bakıldığında 117 kilometreye yakın Rizespor, 115 küsür Eskişehirspor’un koşu mesafeleri var. Işıkların sönmesi Eskişehir’in ne kadar futbol şehri olduğu ortaya koydu. Güzel görüntüler var ama genel 90 dakika içerisinde Rizespor olarak aramıza katılan yeni oyuncuların intibasını biraz daha geliştirip, oynamaya başladıklarında belki futbol açısından farklılık gösterebiliriz ama Eskişehir de önemli bir takım. Geçen hafta ligin çok ucunda, iyi oyuncuları olan Sivasspor’a 4 gol atmaları, bugün de maçın berabere bitmesi ve son oynadığımız 7 lig maçımız Rizespor açısından önemli. Şehir açısında önemli bir gelişme. Eskişehir’e de, antrenörüne, taraftarına da teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki iki haftayı kendi evimizde oynamanın hesaplarını yaparak üst sıraları hedefleyeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum