1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor galibiyetle başladı
Rizespor galibiyetle başladı

Rizespor galibiyetle başladı

Turkcell Süper Lig'in 18. haftasında Çaykur Rizespor Antalyaspor'u 1-0 mağlup ederek Rıza Çalımbay ile ilk maçında iyi bir başlangıç yaptı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT - Turkcell Süper Ligi'nin 18. haftasında Çaykur Rizespor, kendi sahasında Antalyaspor'u 1-0 mağlup ederek, ikinci yarıya galibiyetle başladı.
STAT: Rize Atatürk
HAKEMLER: Tolga Özkalfa xx, Serkan Akarca xx, Timur Direkler xx
ÇAYKUR RİZESPOR: Zdravkov xx, Yasin xx, Beşir xx, Viktoria xx, Ergin x (Tolga dk. 79 x), Serhat xx, Zafer xx, Cem Baki xxx, İbrahim Said x (Hasan Uğur dk. 64 x), Ferdi x (Erhan Albayrak dk. 58 x), Anderson xx
YEDEKLER: Serkan, Enis, Görkem, Seydihan
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay
ANTALYASPOR: Cordoba x, Vahap x (İlyas dk. 46 x), Volkan x, Bienuk x, Pavel x, Antuez x, Uğur x, İdris x (Metin dk. 80 x), Coşkun x (Straka dk. 58 x), Ali Bilgin x, Ali Zıtdunt x
YEDEKLER: İlker, Mustafa, Levent, Şenol
TEKNİK DİREKTÖR: Yılmaz Vural
GOL: Cem Baki (dk. 7)
SARI KARTLAR: Yasin, Ergin, Anderson, Cem Baki, Zafer (Çaykur Rizespor), Antuez (Antalyaspor)
Turkcell Süper Ligi'nin 18. haftasında Çaykur Rizespor, Antalyaspor'u 1-0 mağlup ederek sezonun ikinci yarısına 3 puanla başlamanın mutluluğunu yaşıyor.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, aldıkları 3 puana rağmen istedikleri futbolu sergileyemediklerini söyledi. Çalımbay, maç sonrası yaptığı açıklamada bu maçın kendileri için hayati önem taşıdığını belirterek, "Hemen altımızda bulunan Antalyaspor'u mutlaka yenmemiz gerekiyordu. Oyuna iyi başladık. Attığımız golün ardından önde olmanın verdiği stres ile bocaladık. Ancak takımın ortaya koyduğu mücadeleden son derece memnunum. Sivasspor deplasmanı da bizim için çok önemli. Bu maçtan da mutlaka 3 puan almamız gerekiyor. Bu maçta takımdaki eksiklikler biraz daha göze çarptı. Kadromuz dar. İki oyuncu transfer etmemiz şart" dedi.
Antalyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise kimin düşüp, kimin kalacağının hakemleri ilgilendirmediğini, hakemlerin işini yapması gerektiğini kaydederek, "Bu hafta rakiplerimizin hepsi kendi evinde oynadı. Eğer hepsi puan alırsa biz ligin dibine ineriz. 7. dakikada inanılmaz bir gol yedik. Adam topu 60 metre sürüp gol attı. Tempomuzu arttırdık, ama bu rakibi çözmeye yetmedi. Hakemler çok daha dikkatli olmalı. Onların 18 takımı var. Hiçbir takım babalarının oğlu değil. Bu tip maçları yönetirken çok adil olmaları gerekir. Bu maçta tüm avantajları rakip adına kullandılar. Görmedikleri yere düdük çalmasınlar, görüp çalsınlar. Hislerle maç yönetilmez. Kim çıkacak kim düşecek onları ilgilendirmez. İşlerine baksınlar" diye konuştu.
Öte yandan Çaykur Rizesporlu futbolculardan Cem Baki ve Ergin yaptıkları açıklamada, bu galibiyetin kendileri için büyük önem taşıdığını ifade ederek 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.
 
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
7. dakikada orta sahadan aldığı topla ceza sahasına giren Cem Baki, sağ çaprazdan yerden bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi. 1-0
9. dakikada Ferdi'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Cem Baki'nin vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta çıktı.
23. dakikada Zafer Biryol'un pasıyla topla buluşan Anderson'un vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.
 
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
53. dakikada Ali Zıtdunt'un ceza sahası sol çaprazdan sert şutunu kaleci Zdravkov kornere çeldi.
73. dakikada Erhan Albayrak'ın ceza sahasına ortasında Cem Baki'nin vuruşu yandan auta çıktı.
85. dakikada defans oyuncularından seken topu önünde bulan Ali Bilgin'in vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum