1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. RİZESPOR İLK YABANCIYA İMZAYI ATTIRDI
RİZESPOR İLK YABANCIYA İMZAYI ATTIRDI

RİZESPOR İLK YABANCIYA İMZAYI ATTIRDI

Defans, orta saha ve forvete 8 oyuncu transfer etmeyi planlayan Ç.Rizespor, Özgür Çek, Recep Niyaz'dan sonra bu sezon ilk yabancı oyuncu transferini gerçekleştirdi.

A+A-

Transfer için kolları sıvayan Rizespor dört koldan çalışıyor. Her sezon olduğu gibi bu sezonda transfer karargahını İstanbul'a kuran yeşil-mavililer Slovenya’dan sağ kenar oyuncusu Matic Fink ile 3 yıllığına anlaştı.

Defans, orta saha ve forvete 8 oyuncu transfer etmeyi planlayan Ç.Rizespor, Özgür Çek, Recep Niyaz'dan sonra bu sezon ilk yabancı oyuncu transferini gerçekleştirdi.

Yugoslavya doğumlu olan ve Slovenya’nın NK. Olimpiya takımında forma giyen 26 yaşındaki Matic Fink'i renklerine bağladı.

 

 

Çaykur Rizespor'un izleme ekibinin bir süredir takip ettiği isimlerden biri olup 5 yıldır NK. Olimpiya'da forma giyen Matic Fınk menajeri ile birlikte geldiği İstanbul'da başkan Metin Kalkavan'ın iş yerinde masaya oturuldu. Teknik direktör Hikmet Karamanın bizzat görüşüp transfer pazarlığını yaptığı Fınk ile 100 bin Euro peşin kalan ise maç başı olmak üzere 325 bin Euro'ya anlaştığı bildirildi. Rizespor Fınk bonservisi için kulübü Olimpiya ile olan küçük sorunu çözdükten sonra önümüzdeki hafta resmi sözleşme imzalayacak.

 

İstanbul' da Başkan Metin Kalkavan'ın iş yerinde 3 yıllığına anlaştıktan sonra yeşil-mavili formayı giyip Alihan Telatar'a konuşan Matic Fınk şunları söyledi. "Rizespor ile anlaştığım için çok mutluyum. Çok zor ve doğru bir karar verdim. Yeşil-mavili forma ile çok güzel şeyler başaracağımı düşünüyorum. Bundan sonra Rizespor ile birlikte daha büyük hedeflere yürüyeceğiz. Hem Hikmet Hoca'nın hem de başkan Metin Kalkavan'ın konuşmaları beni çok etkiledi. Doğru yerdeyim" diye konuştu.

-----------------

 

Yeşil-mavi harekat

 

 

Rizespor sözleşmeleri sona eren Sercan, Deniz ve Koray'a son tekliflerini yaptı

 

3 sezondur mücadele ettiği Süper lig'de kalmayı hep son haftalarda başaran Çaykur Rizespor, bunun izlerini tamamen silmek istiyor. Başkan Metin Kalkavan ve teknik direktör Metin Kalkavan'ın önderliğinde transferde gaza basan yeşil-mavililer geniş ve güçlü bir kadro kurmak istiyor. Alternatifli bir kadro kurmak isteyen Çaykur Rizepor, sözleşmesi biten isimlerden Eren Albayrak'ı Başakşehir'e kaptırmıştı. Mukavelesi sona eren ve Almanya' da ailelerinin yanlarında bulunan Deniz Kadah ile Koray Altunay'a haber gönderip bir an önce kararlarını vermelerini istedi.

 

Sözleşmesi sona eren isimlerden olan Deniz Kadah, bir yıllığına 1 milyon Euro isterken Rizespor'un gurbetçi oyuncuya 600 bin Euro verdiği ve bu rakamında son teklif olduğunu bildirdi. Yıllığı 250 bin Euro'ya oynayan bir kez daha menajerini değiştiren Koray Altunay ise 800 bin Euro' da ısrar ettiği ve Rizespor'un kendisine son olarak 450 bin Euro verirken bu oyunculara kararlarını vermeleri için  1 hafta süre verdiği öğrenildi.Öte yandan Sercan Kaya için menajeri Fazıl Özdemir ile yapılan görüşmeden de sonuç alınamadı. Rizespor sayesinde Eren ile birlikte Sercan'ın menajerliğini alan Özdemir Eren'in Başakşehir'e transfer olmasını sağlamıştı.

----------------

GÜÇLÜ RİZESPOR YOLDA

Çaykur Rizespor'un tecrübeli teknik direktörü Hikmet Karaman, 2 gün önce İstanbul' da hayatını Selin Özyağcı ile birleştirip dünya evine girerken Rizespor camiasının da bir araya gelmesini sağladı. Yeşil-mavili camianın önde gelen isimlerinden eski başkan Kemal Yardımcı, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, yönetim kurulu üyeleri, Mehmet Erdoğan, Koray Deniz, Saffet Mete, Habip Agun, eski yönetim kurulu üyelerinden Yılmaz Zehiroğlu, Resup Çolak, Ali Mete, Mustafa Sandıkçı, eski teknik direktör Engin Korukır, Güvenç Kurtar ile kaleci antrenörü Ahmet Yüce bir araya geldi. Eski başkan Kemal Yardımcı, gelecek sezon güçlü bir Rizespor olacağına inandığını söyleyerek, "Hikmet Hoca'nın düğünün de bir araya geldik. Hem hasret giderdik hem de Rizespor'u konuştuk. Yeni sezon da iyi bir takım kurulup güçlü bir Rizespor olacak. Buna inanıyoruz. Rizespor camiasında ailiyet duygusu da en iyi şekilde olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum