1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor, Trabzon'da oynadığı kupa maçında tek attı
Rizespor, Trabzon'da oynadığı kupa maçında tek attı

Rizespor, Trabzon'da oynadığı kupa maçında tek attı

Rize Yeni Şehir Stadı'ndaki karlar temizlenemediği için Trabzon'da oynanan kupa maçında Rizespor galibiyeti tek golle aldı

A+A-

Ziraat Türkiye Kupası D Grubu 6. haftasında Rizespor, Rize Yeni Şehir Stadyumu'nun zeminindeki karların temizlenememesi nedeniyle Trabzon Ahmet Suat Özyazıcı Stadı'nda oynanan karşılaşmada Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 mağlup etti. 

riz3-006.jpg

STAT: Ahmet Suat Özyazıcı
HAKEMLER: Mustafa İlker Çoşkun xx, Önder Yılmaz xx, Osman Karakaş xx
ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan Akkan xx, Muhammed xx, Ertuğrul xx (Yalçın dk. 77 x), Viera xx, Ufuk xx, Sercan Kaya xx, Makiadi xx (Oğuzhan dk. 83 ?), Murat Duruer xx, Eren Albayrak xx, Sylvestre xx, Etienne Chevalier xx (Koray dk. 89 ?)
YEDEKLER: Mert, Oboabona, Ismael, Orhan
TEKNİK DİREKTÖR: Hikmet Karaman
MERSİN İDMANYURDU: Nihat Şahin x (Hasan dk. 70 x), Ahmet Taner x, Mehmet Taş x, Serol x, Rahmi x, Hakan x, Berkan x, Kudbettin x, Mahmut Metin x (Mehmet Ali Kaçar dk. 79 x), Emrah x (Gökhan Akkan dk. 46 x), Sinan Kaloğlu x
TEKNİK DİREKTÖR: Ümit Özat
GOL: Sylvestre (dk. 14) (Çaykur Rizespor)
SARI KART: Mehmet Taş (Mersin İdmanyurdu)

riz1-009.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
14. dakikada Eren'in pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Slyvestre düzgün bir vuruşla kaleci Nihat'ın solundan topu ağalarla buluşturdu. 1-0
32. dakikada Viera'nın hatasında topu kapan Hakan pasını Sinan'a çıkardı. Sinan'ın ceza sahası yayı üzerinden vuruşu üstten auta çıktı.
35. dakikada Sercan'ın derinlemesine pasında sağ çaprazda topla buluşan Chevalier'in vuruşunda top yandan auta çıktı.

riz2-008.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
56. dakikada Çaykur Rizespor savunmasından dönen topa ceza sahası dışından sert vuran Mehmet Taş'ın şutu üst direkten döndü. Dönen topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.
63. dakikada Muhammed'in sol kanattan ortasında Makiadi'nin kafa vuruşunda top kaleci Nihat'ta kaldı.

RİZESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ HİKMET KARAMAN: "FORMALİTE BİR MAÇ OYNADIK. GENÇ OYUNCULARI GÖRME FIRSATI BULDUK"

Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Mersin İdmanyurdu ile formalite bir maç oynadıklarını ifade ederek, bir kez daha Türkiye'deki tesis sorununa dikkat çekti.

Ziraat Türkiye Kupası D Grubu 6. hafta karşılaşmasında, Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 mağlup ettikleri karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, genç oyuncuları görme fırsatı bulduklarını belirterek, "Formaliteden bir maç oynadık. Bir kaç tane genç arkadaşımız vardı. Onları görme fırsatı bulduk. Keşke statüde bir kulüp altyapıda bulunan oyuncularını profesyonel yapmadan oynatabilseydi de daha fazla oyuncu oynatabilseydik. Bu akşam Beşiktaş ile Sivas Belediyespor'un maçını bekleyip rakibimizin kim olduğuna göre hareket edeceğiz" dedi.

Sahayı temizleyenlere teşekkür eden Karaman, tesislerle ilgili ise, "Tesisler daha güzel olabilirdi. Bir de burada kömür yakıyorlar, kömür işini kaldırsınlar. Buraya geldik her taraf duman içindeydi. Odaları dar, futbolcular rahat soyunamıyorlar. Bu sadece buraya has bir şey değil, bizim altyapımız da böyle. Türkiye'nin genel durumu böyle. Statlarımızı UEFA standartlarına getirebiliriz ama maalesef bir adım öteye gidemiyoruz. Öyle olunca Mesut Özil'i de Arsenal'de seyrediyoruz. Almanya'dan çıkıyor bizden çıkmıyor" ifadelerini kullandı.

MERSİN İDMANYURDU TEKNİK DİREKTÖRÜ ÜMİT ÖZAT:"LİGDE KALMAK İÇİN HER ŞEYİMİZİ FEDA EDECEĞİZ"

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, Ziraat Türkiye Kupası'nda 1-0 mağlup oldukları Rizespor maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Özat, sahadan mağlup ayrılmalarına rağmen mutlu olduğunu belirterek, "Çok mutluyum. Gökhan oyuna girdikten sonra çok iyi bir performans sergiledi. Benim için çok önemli olmayan bir maç. Gökhan ve Ahmet adına çok sevindim. Kumaşı olan oyuncular. Onları bir an evvel takımla antrenmanlara alıp gelişimlerine katkı sağlayarak bir an evvel Türk futboluna sunmayı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Süper Lig'de 4 haftada 3 deplasman maçı oynayacaklarını belirten Özat, "İlk olarak Kayserispor deplasmanına gideceğiz. Galatasaray ile içeride oynayacağız. Ondan sonra Beşiktaş ve Osmanlıspor deplasman maçları var. Bu maçlardan 6 puan yakalarsak ondan sonra önümüzün açık olduğunu söyleyebilirim. Takım savunmasında arızalarımız var bu takımın burada olmasında bir anormallik var. Ama anormallik sadece puana yansımamış, oyuncuların fizik gücüne de yansımış. O birlikteliği sağlarsak ki Akhisar Belediyespor maçında o ışığı aldık, burada hep birlikte kenetleneceğiz ve her şeyden önce onurlu bir mücadele vereceğiz. Bu takım düşmenin en büyük adayı da olabilir ama onun da bir onuru olması lazım. Bir takım yener yenilir ama mücadele etmemezlik yapamaz. Ligde kalmak için her şeyimizi feda edeceğiz. İnşallah bunu hep beraber başaracağız, tek başına hiç kimse bir şey yapamaz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız