1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rizespor'da transferler için düğmeye basıldı
Rizespor'da transferler için düğmeye basıldı

Rizespor'da transferler için düğmeye basıldı

Rizespor, devre arası için çalışmalarını devam ettiriyor. Yeşil-mavililer Malatyaspor’dan Yalçın Ayhan, Eskişehirspor’dan da Hasan Hüseyin Acar’ı transfer etmeye hazırlanıyor

A+A-

Alihan TELATAR
Çaykur Rizespor’da devre arası transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Teknik direktör İbrahim Üzülmez, yardımcıları ve transfer komitesi ile bugüne kadar yerli ve yabancı 10’un üzerinde oyuncu takibe alınıp izlenirken özellikle stoper mevki için yoğun bir çalışma yapılıyor.

Yeşil-mavililer yabancı kontenjanının dolu olması nedeniyle öncelikle yerli isimleri gündeme almıştı. İbrahim Üzülmez, başkan Kemal Yardımcı ve transfer komitesiyle yaptığı son transfer toplantısında defans ile birlikte orta saha ve forvete 4-5 oyuncu talebinde bulunmuştu.

yalcin.jpg

Bununla da hem menajerlerden hem de transfer komitesinden birçok isim gündeme gelirken iki isim ön plana çıktı. Yeşil-mavililer Malatyaspor’dan tecrübeli defans oyuncusu Yalçın Ayhan ile Eskişehirspor’dan Hasan Hüseyin Acar’ı transfer etmeye hazırlanıyor.

Miloseviç ile yolların ayrılmasının ardından transferde önceliği defansa veren Rizespor, stoper Yalçın Ayhan’ı transfer etmek için harekete geçmişti. Tecrübeli defans oyuncusuyla yapılan görüşmelerde prensipte anlaşmanın sağlandığı öğrenildi. Malatyaspor’dan ayrılık kararı alan 35 yaşındaki defans oyuncusunu renklerine katmaya hazırlanıyor.

hasanhuseyinjpg.jpg

Yeşil-mavililerin devre arasında renklerine katmak istediği bir başka isim de Eskişehirspor’dan Hasan Hüseyin Acar. 2020 yılına kadar kulübüyle sözleşmesi olan 23 yaşındaki oyuncu Eskişehirspor’un yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle ayrılmak istediği ve bununla da Rizespor’un teklifine çok sıcak baktığı öğrenildi. Bu sezon Eskişehirspor’da 6 gol atan Hasan Hüseyin, tam anlamıyla İbrahim Üzülmez’in hayallerini süslüyor.  Hasan, yüksek top tekniği, hızlı ve paslı oyunu sevmesi ve takım oyununa yatkınlığı ile tam da Üzülmez’in istediği özellikleri taşıyor.

Devre arası transferi için harekete geçip elini çabuk tutmak isteyen Çaykur Rizespor’un, Yalçın Ayhan ve Hasan Hüseyin Acar için kulüpleri ile temasa geçip resmi teklifte bulunduğu bildirildi. Yeşil-mavililer sezon başında transfer olduğu Malatyaspor’da 13 maçta forma giyip 1 gol atan Yalçın Ayhan’ın transferini bitirme aşamasına gelirken alacaklarından dolayı kulübüyle sorun yaşayan Hasan Hüseyin’i de Eskişehirspor ile anlaşarak transfer etmek istiyor. Başkan Kemal Yardımcı, genç oyuncuyu transfer etmek için şartları sonuna kadar zorlamaya kararlı.

TRANSFERLER KAMPA KATILACAK

Rizespor’ da devre arası transfer için büyük hareketlilik yaşanırken Başkan Hasan Kemal Yardımcı, Transfer komitesi başkanı Hasan Kartal ve Ali Saruhan teknik direktör İbrahim Üzülmez ile yaptığı zirvede transferlerin en kısa sürede yapılması yönünde fikir birliğine vardığı dile getirildi. Üzülmez’in başkan Yardımcı ve transfer komitesine “Alacağımız futbolcuların Antalya kampına katılmaları önemli. Uyum sorununu kampta bitirmek istiyorum. Ayrıca gerekli yüklemeleri de yapabiliriz, yeniler takımı tanır” dediği belirtildi. Yardımcı ve transfer komitesinin bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını söylediği öğrenildi.

YÖNETİMİN YABANCI SIKINTISI

Rizespor yönetimi, transfer çalışmasında izleyeceği yol haritası için takımın ilk yarı sonunda puan tablosunda yer alacağı sıralama ile kadrodaki yabancı oyuncuların fazlalığı önemli etken olacak. Bunun için de önce aşılması gereken bir sorun var o da yabancı kontenjanı. Rizespor şu anda 5 yabancı hakkının tamamını kullanıyor. Jakob Jantscher’in sözleşmesini tek taraflı fes ettiği yeşil-mavililerde sezon başında kiralık olarak transfer edilen Alewander Miloseviç ile de yollar karşılıklı anlaşarak ayrılmıştı.

Buna rağmen sözleşmesi sezon sonuna kadar askıya alınan Dhurgham İsmail’in dışında kadroda 7 yabancı oyuncu bulunuyor.  Bununla da Rizespor 2-3 yabancı oyuncu ile de yolları ayırarak kontenjan sınırını aşmak istiyor. Yine, sakatlığı nedeniyle hiç oynama şansı bulamayan Mauricio Romas ile bekleneni bir türlü veremeyen Bright Edemwonyi ile henüz anlaşma sağlanamadı. Geçen sezon 1.450 bin Euro bonservis ücreti ödenerek transfer edilen Edomwonyi gönderilecek listede yer almasına rağmen kendisine hala kulüp bulunamadı.

SÜPER LİG HAVASI

Rizespor’un ligde 2. sırada bulunan Ümraniyespor’u 4-0 gibi farklı bir skor ile mağlup edip aradaki puan farkını 1’e düşürmesi adeta bayram havası yaşattı. Sahasında oynadığı son 4 maçı kazanan yeşil-mavililerde artık yüzler gülüyor. 1.5 ay önce futbolcuların ağzını bıçak açmazken artık antrenmanlar neşe içinde geçiyor.  İlk yarının son haftasında Cumartesi günü deplasmanda Gazişehir ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başlayan yeşil-mavililerin antrenmanları neşe içinde geçiyor. Futbolcular bir yandan idmanda kıran kırana mücadeleye girerken diğer yandan da birbirlerine yaptıkları şakalar ve esprilerle dikkat çekiyorlar. Takımın bu hali İbrahim Üzülmez’i de memnun ederken, oyuncular kadar belli etmese de genç teknik direktörün oldukça keyifli olduğu gözlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum