1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE'Yİ KİTAP KOKUSU SARDI
RİZE'Yİ KİTAP KOKUSU SARDI

RİZE'Yİ KİTAP KOKUSU SARDI

Rize Valiliği’nin desteğiyle devam eden RENK Projesi etkinlikleri Rize Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda düzenlediği 'Kermes ve Okuma Şöleni' ile devam etti.

A+A-

RENK Projesi Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda devam ediyor. Rize Valiliği’nin desteğiyle devam eden RENK Projesi etkinlikleri Rize Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda düzenlediği 'Kermes ve Okuma Şöleni' ile yaygınlaştırılıyor. Çay kokusunu kitap kokusuyla bütünleştiren etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

renk2-001.jpg

Etkinliğe Vali Ersin Yazıcı ve eşi Hanife Yazıcı, Rize Milletvekili Hasan Karal, Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Rizespor Teknik Direktörü  Hikmet Karaman, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkan ve Üyeleri, Basın Mensupları, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

renk1-002.jpg

Etkinliği düzenleyen Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Semiz yaptığı açıklamada; "Rize Valiliği ve Rize Belediyesinin destekleriyle;  7'den 77'ye tüm halkımızla beraber Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesine katkı için buradayız. Bildiğimiz kadarıyla en uzun süreli kitap okuma etkinliğini gerçekleştirdik. Biz istedik ki okumayı herkesin gündemine taşıyalım. Projenin yaygınlaşması için hep birlikte gayret göstereceğiz. Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak annelerimizle açık havada kitap okuyarak aynı zamanda topluma 'her yerde kitap okunabilir' mesajı vermek istedik. Ben etkinliğe katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ellerine kitap alarak okuyan annelere çevreden geçen birçok vatandaşın da katılması etkinliğin amacına ulaştığını ortaya koyarken, vatandaşlar bu sayede kitap okumanın hazzını aldıklarını ve kitap okuma isteği duyduklarını ifade ettiler.

Kendisinin de açık havada kitap okuyarak etkinliklere katıldığını ifade eden Vali Ersin Yazıcı, "Pek çok insan bu parkta bir araya gelerek kitap okuma alışkanlığı bakımından birlik ve beraberlik örneği sergiliyor. Kitap okuma alışkanlığının kazanılması gerek toplumsal gerekse bireysel anlamda çok önemlidir. Biz bu vesile ile bu örnek hareket ile Rize genelinde kitap okuma alışkanlığının 7'den 77'ye bütün herkese yayılmasını amaçlıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı okumaya davet ediyorum. Kitap okumayı boş zaman aracı olarak da görmemek lazım. Kitap okumak için özel vakit ayırmak gerekiyor. Bu noktada milletimizin duyarlılığını arttırmak için özel bir gayret var. Bu yapılan organizasyon bir teşviktir. Vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığının kazandırılması konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bugün de yine aynı amaçla, RENK Projesi etkinliğine vatandaşlarımızla katılmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız