1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RTEÜ, Türkiye'nin en iyi 50 üniversitesi arasına girdi
RTEÜ, Türkiye'nin en iyi 50 üniversitesi arasına girdi

RTEÜ, Türkiye'nin en iyi 50 üniversitesi arasına girdi

Türkiye'nin en iyi üniversitesi sıralamasında Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi de ilk 50 içinde yer aldı.

A+A-

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan “URAP Araştırma Laboratuvarı” tarafından açıklanan verilere göre Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında yerini aldı.
Verilere göre Türkiye'deki devlet ve vakıf üniversiteleri dahil tüm üniversiteler arasında ilk 50 üniversite arasına girdi. 

rteu-002.jpg

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı, doktora mezun sayısı, doktora öğrenci oranı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı olmak üzere 9 kriterin esas alındığı sıralamada tüm devlet ve vakıf üniversiteleri arasında Türkiye’nin en iyi 50 üniversitesi arasına girdi.

Bu çerçevede, 2016-2017 Akademik Yılı Tüm Üniversitelerin Genel Puan Tablosu Sıralaması’nda 60. sırada yer alan RTEÜ, 2017-2018 Akademik Yılı Tüm Üniversitelerin Genel Puan Tablosu Sıralaması’nda 50. sıraya yükselerek başarı elde etti.

2016-2017 Akademik Yılı Devlet Üniversiteleri Genel Sıralaması’nda 50. sırada yer alan RTEÜ, 2017-2018 Akademik Yılı Devlet Üniversiteleri Genel Sıralaması verilerine göre 43. sıraya yükseldi.

RTEÜ, 2016-2017 Akademik Yılı Tıp Fakültesi Olan Üniversiteler Genel Sıralaması’nda 48. sırada yer alırken, 2017-2018 Akademik Yılı Tıp Fakültesi Olan Üniversiteler Genel Sıralaması’nda ise 40. sıraya yükseldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum