1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. RTÜK'e Vadi'den jet cevap!
RTÜK'e Vadi'den jet cevap!

RTÜK'e Vadi'den jet cevap!

Pana Film, Kurtlar vadisi Terör dizisinin yayından kaldırılmasıyla ilgili açıklamalar yapan RTÜK'e sert yanıt verdi...

A+A-

Pana Film, bir televizyon programnda Kurtlar vadisi Terör adlı dizinin yayından kaldırılmasıyla ilgili açıklamalar yapan RTÜK Başkanı Akman'a sert yanıt verdi.
İşte Kurtlar Vadisi'nin Akman'a cevabı...
RTÜK Başkanı Zahid Akman, CNNTürk’te katıldığı canlı yayında Kurtlar Vadisi Terör’ü üst kurulun yasaklamadığını, sansür iddialarının gerçek dışı olduğunu öne sürdü… Zahid Akman, insanların gözünün içine baka baka yalan söyledi.
Gerçekler ise şu: RTÜK heyeti, oybirliği ile, dizinin birinci bölümünde yasalara aykırı bir durum olmamasına rağmen, dizinin devamının yayımlanması halinde sözlü ve yazılı uyarı olmaksızın kanala bir ay kapatma cezası verileceğini ve akabinde kanalın yayın iznini iptal edeceklerini ifade etmişlerdir.
RTÜK Başkanı, bu toplantıda kendisine gelen şikayet mesajlarını delil olarak sunarken, dizinin varlığı ile ilgili olumlu mesajları “154 bin şuursuz kişi olabilir” diye değerlendirmiş, canlı yayında ise kendi cümlesini çarpıtarak “kanala da şikayet mesajları geliyormuş” ifadesini kullanmıştır.
Gerçeklerin ortaya çıkarılması için toplantı tutanaklarının açıklanmasını talep ediyoruz… Devletimizin bir kurumunun başındaki yetkilinin bu şekilde gerçek dışı beyanat vermesini esefle kınıyoruz… Sansürcü ve şantajcı zihniyetin ruh hali olarak görüyor, gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkacağına inandığımızı ifade ediyoruz..
Kaynak: PANAFİLM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız