1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Rus Büyükelçi'den Vali'ye ziyaret
Rus Büyükelçi'den Vali'ye ziyaret

Rus Büyükelçi'den Vali'ye ziyaret

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Vladımır Ivanovskıy, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu'yu makamında ziyaret etti.

A+A-

Artvin'de yapımı devam eden Deriner Barajı'nda Türk ve Rus işçilerinin birlikte ortak iş yaptıklarını belirten Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Vladımır Ivanovskıy, "Deriner Barajı ve HES muhteşem bir proje ve muhteşem bir baraj yapılıyor. Eminim ki bu proje bittikten sonra, bütün bölge için çok yararlı olacak. Deriner barajını gezip inceledikten sonra gördüm ki, insan her şeyi yapabilir. Artvin çok bereketli bir bölge, her şey mevcuttur, güzel insanlar, çalışkan insanlar, cana yakın insanlar. Doğa
bakımından çok iyi, su bol. Tarihi bakımından büyük kalıntılar vardır. Bu güzelliğe bakarken, Valiliğin bir temsilcisi olarak görev almaya hazırım. Kafkasör Festivali'nin ününü duyduk. Davet ederseniz seneye ekibimle birlikte görmeyi isteriz" dedi.

Deriner Barajı inşaatında çalışan Rus işçilerin ikamet ve çalışma izinleri konusunda her türlü yardımda bulunan Vali Cengiz Aydoğdu'ya yakın ilgiden dolayı teşekkür eden Büyükelçi Ivanovskıy, bundan sonraki olası sorunlarla da ilgileneceğinden emin olduğunu söyledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Aydoğdu ise, "Büyükelçiyi ve arkadaşlarını ilimizde görmekten son derece memnun olduk. Deriner Barajı'nda çalışan Rus işçilerin ikamet ve çalışma izinleri konusunda gerekli olanı her zaman yapıyoruz ve bundan sonra da yapmaya hazırız. Barajın bitmesini biz de heyecanla, gururla bekliyoruz. Hep birlikte ortak baraj yapımının devamında bir şeyler öğreniyoruz. Ülkeler arası, milletler arası ilişkilerde gerçek bir iş ortaya koyarken, oluşturulan ortaklık ve dostluk, siyasi dostlukların çok çok ötesinde diye düşünüyorum" diye konuştu.
Büyükelçiyi bir sonraki Kafkasör Festivali'ne davet eden Vali Aydoğdu, "Artvin hem coğrafi, hem de insani açıdan Türkiye'nin adeta özeti gibidir. Türkiye'nin en çok yağış alan ili Artvin'dir. Artvin'de sıfır rakımdan üç bin rakıma kadar hayat var. Dolayısıyla ülkenin bütün bölgesinde yetişen meyveleri ve sebzeleri Artvin'de bulmak mümkündür. Bu coğrafya, bu bölgede yaşayan insanlara asalet ve ayrıcalık vermiştir, her zaman kendilerini daha ayrıcalıklı bir coğrafi bölgede ayrıcalıklı bir hayat
yaşadıklarını hissederler" şeklinde konuştu.
Ziyarette, Rusya Federasyonu Ankara Ticaret Ateşesi Vladımır Fıtın, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Alexandr Tolstopyatenko, Deriner Barajı yüklenici firmalarından Rus Techostroyexport temsilcisi Alexsandr Fılımonov ve ERG İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Özdemir hazır bulundu.
Vali Aydoğdu, ziyaretin anısına Büyükelçi Ivanovskıy'e, Artvin Manzara Fotoğrafı tablosu hediye ederken, Büyükelçi'de Vali Aydoğdu'ya semaver hediye etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız