1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Şadi Pehlivanoğlu hayatını kaybetti
Şadi Pehlivanoğlu hayatını kaybetti

Şadi Pehlivanoğlu hayatını kaybetti

Bir döneme damgasını vuran Anavatan Partisi kurucularından Rize Fındıklılı ünlü siyasetçi Cavit Şadi Pehlivanoğlu hayata veda etti.

A+A-

88 yaşında hayatını kaybeden Pehlivanoğlu için yarın (22. Kasım Pazar günü) saat 11.00'de TBMM'de tören yapılacak. Kocatepe Caminde öğlen namazından sonra kılınacak cenaze namazından sonra Pehlivanoğlu Fındıklı'ya götürülecek. 

Cavit Şadi Pehlivanoğlu Kimdir?

Cavit Şadi Pehlivanoğlu (d. 1927, Fındıklı, Rize), eski Türk siyasetçi. TBMM eski milletvekili ve Anavatan Partisi (ANAP) eski Genel Başkan Yardımcısı'dır. ANAP'ın kurucularındandır. Adalet Partisi'nde de görev almıştır. TBMM 12, 13 ve 19. dönem Ordu ili milletvekilidir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Siyasetin yanı sıra avukatlık ve üst düzey yöneticilik yapmıştır.
1927 yılında Rize'nin Fındıklı ilçesinde doğmuştur. İlkokulu Fındıklı'da, Ortaokulu Ankara'da, Liseyi ise İstanbul'da bitirmiştir. 1957-1958 ders yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuş, 1959 yılında Ankara Barosu'na kayıtlı olarak avukatlığı başlamıştır. 1951 yılında İstanbul Müftülüğünde, 1955 yılında SSK Satın Alma Müdürlüğü'nde memurluk yapmıştır. 1957 yılındaAnkara Türk Ocağı "Türk Yurdu Mecmuası" Neşriyat Müdürü, daha sonra Türk Ocakları "Merkez Heyeti" Müdürü olmuştur.
1961-1969 arasındaki iki dönem Ordu ili Milletvekilliği yapmıştır. Pehlivanoğlu bu devrede; Çalışma ve Milli Eğitim Komisyonları Raportörlüğü (güncel adıyla Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu), TBMM İktisadi Devlet Teşekkülleri Murakabe Komisyonu Üyeliği, TBMM Bütçe ve Plan Komisyonu üyeliği ve Başkanlık divanı üyeliği, TBMM Komünizm ve Aşırı Cereyanlar Komisyonu Raportörlüğü yapmıştır.
1969-1973 yılları arasında çeşitli holdinglerde Bakanlık Temsilcisi, Hukuk Müşaviri, Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdürlük görevlerinde bulunmuştur. 1974 yılındaTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği(o zamanki adıyla; Türkiye Ticaret ve Sanayi Odaları ve Borsalar Birliği) Genel Sekreterliği yapmıştır.
1975-1983 yılları arasında sırasıyla TBMM Danışma Kurulu üyeliği, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu üyeliği, Türk Standartları Enstitüsü Başkanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Müşavirliği görevlerinde bulunmuştur.
1983 yılında Anavatan Partisi kurucu üyesi olmuştur. Pehlivanoğlu uzun süre Anavatan Partisi'nin Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür.
1991 yılında Ordu ilinden tekrar milletvekili seçilmiştir. Türk Ticaret Bankası Yönetim Kurulu üyeliği gibi benzer görevlerde de bulunduktan sonra aktif çalışma hayatına nokta koymuştur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum