1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Sağlık-Sen’den TTB’ye suç duyurusu
Sağlık-Sen’den TTB’ye suç duyurusu

Sağlık-Sen’den TTB’ye suç duyurusu

Terörle mücadeleyi savaş olarak gördüğü ve hemen sona erdirilmesini istediği iddiasıyla Türk Tabipler Birliği (TTB) hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

A+A-

Sağlık-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada, TTB’nin söz konusu açıklamayla, Türk Ceza Kanunu’nun 215. Maddesindeki ‘Suçu ve suçluyu övme’, 216. Maddesinin birinci fıkrasındaki ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ve 302. Maddedeki ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçları işlediği belirtildi.

Rize Sağlık-Sen Şube Başkanı İsmail Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Ülkemizin her kritik aşamasında bazı sözde meslek örgütlerinin terör dili kullanarak terör savunuculuğu yapıyor” dedi.

Bu örgütlerden birinin de Türk Tabipler Birliği olduğunu öne süren Yılmaz, “Milli konularda, milletimizin ve temsil ettiği hekimlerin yanında duruş sergileyemeyen Türk Tabipler Birliği (TTB), yaptığı açıklamayla terörle mücadeleyi savaş olarak nitelemiş ve bu mücadelenin hemen sona erdirilmesi çağrısında bulunmuştur. Sağlık-Sen olarak söz konusu açıklamayı şiddetle ve lanetle kınıyor, terör ve terör örgütlerini destekleyici bu açıklamadan dolayı cumhuriyet savcılarımızı göreve çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

İsminin başında Türk olan Tabipler Birliği’nin, yaptığı açıklamayla terörle mücadeleyi bir savaş ve halk sağlığı sorunu olarak görüp, hemen sona ermesini istediğini öne süren Yılmaz, “Bu ülkenin bir halk sağlığı sorunu varsa o da Türk Tabipler Birliği’dir. İsminin başında Türk olan bu örgüt ne yazık ki, terör örgütlerinin savunuculuğunu yapmakta, teröristlerin yaşama hakkını savunmaktadır. Bu örgüte tavsiyemiz, ilgili makamlara da çağrımız; tabipler birliğinin ismindeki Türk ifadesinin çıkarılmasıdır” dedi.

Tabipler Birliği’nin, temsilcisi olduğunu iddia ettiği hekim camiasıyla hiçbir ortak yanı olmadığını da hatırlatan İsmail Yılmaz, terörle mücadelede ülkesinin çıkarlarını savunmayan, milletinin yanında olmayan, doktorların görüşler ve düşüncelerinin aksine, terör diliyle konuşarak teröre hizmet eden bu örgütün derhal kapatılması gerektiğini kaydetti.

Yılmaz, “Tabipler Birliği’nin açıkladığı görüşe katılmayan illerdeki temsilcileri, terörle mücadelede hükümetimizin yanında olduklarını, bütün hekimlerin ülkemizin birlik ve beraberliği için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu açıklamışlardır. Bu ülkede yaşayıp, başkalarının borazanı olmayı gelenekselleştirenler ya bu huylarından vaz geçsin ya da kimin adına çalıştıklarını, kimden yana olduklarını açıklasın” ifadelerini kullandı.

İsmail Yılmaz, açıklamasının devamında “Teröristlerle mücadele edilirken yaşama hakkı konusunda şahin kesilenlerin, teröristlerin saldırıları, güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı haince, kahpece katletmesi karşısında neden dut yemiş bülbüle döndüklerini de açıklamaları çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak daima milletin ve milletin seçtiklerinin yanında olduklarını söyleyen Yılmaz, her türlü darbe girişimini, terör eylemlerini ve teröristleri lanetleyip kınadıklarını ifade etti.

“Sağduyulu, ülkesi ve milletinin yanında olan hekimlerimizi de terör savunucusu bu sözde meslek örgütüne karşı tepkilerini göstermeye çağırıyoruz” diyen Yılmaz, “Biz vatanını, milletini seven, demokrasi ve cumhuriyetini korumak için ölüme göze almış sağlık çalışanları olarak, her türlü terörle mücadelede devletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum