1. HABERLER

  2. BİLİM - TEKNOLOJİ

  3. Samsung Gear 360, Galaxy S7 ile uyumlu olacak
Samsung Gear 360, Galaxy S7 ile uyumlu olacak

Samsung Gear 360, Galaxy S7 ile uyumlu olacak

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, birkaç hafta sonra 21 Şubat'ta Barselona'da düzenlenecek MWC 2016 fuarında Samsung Unpacked etkinliğinde yeni ürünlerini tanıtmayı planlıyor.

A+A-

Şirketin bu etkinlik sırasında tanıtacağı yeni ürünler arasında 360 derece fotoğraf ve video çekebilen sanal gerçeklik kamerası Samsung Gear 360 bulunuyor. Küre şekline sahip kamerada 360 derecelik ve 180 derece(Balık gözü olarak biliniyor)iki lens kullanılan cihazda, akıllı telefonlar ile uyumlu olan bir uygulama yüklü olacak ve Bluetooth üzerinden bağlantı kurulabilecek.

Barcelona'da tanıtılması beklenen yeni Galaxy serisi akıllı telefonu Galaxy S7 ile ve 2015 yılında üretilen amiral gemisi modelleri ile uyumlu olacak kamera, onu diğer cihazlardan bağımsız kılan batarya ile donatılmış olacak. HDR modu, pozlama kontrolü ve beyaz dengesi de dahil olmak üzere, görüntü yakalama fonksiyonlarının yanı sıra, bir galeri bölümününde olacağı söyleniyor.

Samsung Gear 360 ile çekilen çekilen görüntüleri akıllı telefonlara aktarmak mümkün olacak mı henüz belli değil ancak Gear 360, eşi görülmemiş VR(Sanal Gerçeklik)gözlükleri ile eşleşme yeteneği sayesinde 2016 yılının en çok konuşulan cihaz olabilir.

Samsung'un 21 Şubat'ta tanıtması beklenen cihazın teknik özelliklerini ayrıntılı olarak Barcelona'da düzenlenen MWC 2016 fuarında öğreneceğiz.

Engin Yüksel

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız