1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Sarp Kapısında kapasite 2 kat artacak
Sarp Kapısında kapasite 2 kat artacak

Sarp Kapısında kapasite 2 kat artacak

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu "Sarp Sınır Kapısındaki yenileme çalışmaları bittikten sonra kapasitesi 2 kat artacak"

A+A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Artvin’de çeşitli temaslarda bulundu.  

rifathisarcikli.jpg

  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nun da eşlik ettiği Hisarcıklıoğlu, iş dünyasına yönelik teşviklerin 2018 yılında da artarak süreceğini, KDV yükünün düşürülmesi için yapılan çalışmalarda da son aşamaya gelindiğini vurguladı, iş yapma kolaylığı sağlamak için önemli reformların hayata geçirildiğini söyledi.   
  TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasının açılışı ve istişare toplantısına katıldı. TOBB olarak Sarp Sınır Kapısı’nı yenilediklerini belirten Hisarcıklıoğlu, “Şuan 7 milyon yolcu ve 1 milyon araç geçiyor. Genişleme bitince kapasite 2 katına çıkacak. Hopa-Borçka arasındaki Cankurtaran Tüneli açıldı. Şimdi deniz üzerine havaalanımız da yapılıyor. Artvin’in hem kendi içinde hem diğer illerimizle hem de yurtdışıyla bağlantısı daha da güçlenecek” diye konuştu. 
  Hisarcıklıoğlu, teşvikler ve istihdam seferberliğinin 2018 yılında da devam edeceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: 
  “Aylık 100 TL asgari ücret desteği 2018’de devam edecek. Yeni birini işe aldığınızda prim+vergiyi devlet karşılıyor. Siz sadece maaşını ödeyeceksiniz. Yani 1,600 TL sizden, 900 TL vergi+prim devletten. Teşvikler tam 3 yıl boyunca yürürlükte olacak. Geriye dönük teşviklerinizi de almayı unutmayın. Dünya iş-yatırım yapma kolaylığı endeksinde 60’ıncı sıradayız. Dünyanın en büyük 20 ekonomisinden birisiyiz, ilk 10’u hedefliyoruz. Ama bu tablo ülkemize yakışmıyor. 2 yıl içinde Türkiye'yi bu endekste ilk 20’ye sokmayı hedef aldık. Bu kapsamda çok sayıda eylem planı üzerinde Bakanlarımızla birlikte çalıştık. 100'ün üzerinde reform hazırladık. Mesela; İnşaat izinlerinde mevcut 18 ayrı prosedür var, bunlar 6’ya iniyor. Yapı Denetim Kanunu’nda yapılacak değişiklikle inşaat ruhsatındaki imza sayısı da 18’den 1’e düşürülüyor. Ayrıca Muhtasar ve SGK beyannameleri birleştiriliyor. Bir şirketimiz yılda ortalamada 40-45 beyanname veriyordu. Şimdi bu beyanname sayısı 12’ye düşürülüyor azalıyor.” 
  Diğer önemli reformun KDV alanında olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “KDV alacaklarımız için de Maliye Bakanımızla çalıştık. Ayrıca esnafın üzerindeki KDV yükü de düşürülecek. Tüm bunlar  şuan mecliste. İnşallah kısa sürede yasalaşacak. Sıkıntılarımız yok mu? Elbette var. Ama hepsini aşacak iradeye ve imkâna sahibiz. Bakın birlik ve beraberlik içinde hareket ederek pek çok iyileşme sağladık. Kavga ile sıkıntı çözülmez. Ortak akılla diyalogla çözülür. Bir ve beraber olunca Allah rahmeti ve bereketi de verir. Yeter ki birbirimizi ötekileştirmeyelim. Tüm Türkiye olarak hep birlikte el ele verdiğimizde, ülkemiz hak ettiği yere gelecek. Yani dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağız. Devletten tek isteğimiz, rakiplerle eşit şartlar olsun. Gerisini biz hallederiz” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız