1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Sarp Sınır Kapısı’nda yaya geçişinde uzun kuyruklar oluştu
Sarp Sınır Kapısı’nda yaya geçişinde uzun kuyruklar oluştu

Sarp Sınır Kapısı’nda yaya geçişinde uzun kuyruklar oluştu

Türkiye’nin Gürcistan’a açılan kapısı Sarp Sınır Kapısı'nda sistemsel bir arızadan dolayı yaya geçişlerinin sabah saatlerinden itibaren durduğu öğrenildi

A+A-

Türkiye’nin Gürcistan’a açılan kapısı Sarp Sınır Kapısı'nda sistemsel bir arızadan dolayı yaya geçişlerinin durduğu öğrenildi. 

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Türkiye’nin Gürcistan’a ve Kafkasya’ya açılan kapısı olan Sarp Sınır Kapısı'nda bu sabah sistemsel bir arızadan dolayı yaya geçişlerinin durduğu öğrenilirken, kapıda uzun yaya kuyrukları oluştu. 

Edinilen bilgiye göre, Sarp Sınır Kapısı'nda yaya geçişini sağlayan görevlilerin bilgisayarlarından SGK bilgi sistemine ulaşılamadığı için yayaların geçişi sabah saatlerinden itibaren durdu. Bu aksaklık nedeniyle ise kapıda uzun kuyruklar oluştu. Bekleyenler arasında zaman zaman fenalaşanlar olurken, Gürcistan uyruklu vatandaşlar sınır kapısından geçişte problem yaşamadığı için kuyrukta bekleyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise duruma isyan etti. 

Sırada bekleyen Türk vatandaşları yaptıkları açıklamada "İçeride yığılmış insanlar mevcut. Çoluk çocuk herkes perişan. Sabah 7’den buyana Türk vatandaşları karşı tarafa geçemiyor, sadece Gürcü vatandaşlar geçebiliyor. Emniyet yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, SGK’ya ait 4C tescil kaydı göremiyorlarmış. Muhtemelen FETÖ ile ilgili bir soruşturmayla alakalı bir konu bu. Kimseye ulaşamıyoruz. Çağrı merkezlerinden hafta sonu olduğu için sorunun çözümünün gecikeceği söylendi. Perişan olduk" ifadelerini kullandılar. 

(Güncelleme: 28 Ekim 2017 Cumartesi 17:02:31)

Sarp Sınır Kapısı'ndaki yaya gecişleri normale döndü 

Türkiye'nin Gürcistan'a açılan kapısı Sarp Sınır Kapısı'nda sistemsel bir arızadan dolayı duran yaya geçişleri sorunun çözülmesinin ardından tekrar başladı.
Bu sabah saatlerinde sistemde oluşan bir arıza nedeni ile SGK’dan 4c Hizmet Dökümü Sorgulaması yapılamadığı için Türk vatandaşların Sarp Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’a geçişi durmuştu. Sistemsel arızanın giderilmesinin ardından kapıdan geçişler açılarak, Türk vatandaşlarının geçişi hızlı bir şekilde sağlandı. 
Konuyla ilgili Artvin Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Sarp Sınır Kapısı'nda 28.10.2017 günü Saat 08:30 sıralarında Kamu Uygulama Merkezi içerisinde bulunan SGK 4c Hizmet Dökümü sorgulaması 'Log Kaydı insert edilmedi' uyarısı vermesi ve sorgulama yapılmaması sebebi ile Türk yolcuların yurt dışına çıkış işlemleri yapılmamış olup, meydana gelen arıza ile ilgili ivedilikle Türksat, E-devlet, SGK Genel Müdürlüğü ve Artvin SGK yetkililerine bilgi verilmiş, yapılan çalışmalar sonucu 12.15 sıralarında sistemin normale dönmesi ile bekleyen yolcu işlemleri hızlı bir şekilde yapılmıştır. An itibariyle kapının akışkanlığı devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum