1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Şevki Tonyalı ile geniş bir röportaj
Şevki Tonyalı ile geniş bir röportaj

Şevki Tonyalı ile geniş bir röportaj

Pazarspor'un içinden yetişip Teknik Direktörlük görevine getirilen Şevki Tonyalı, ilk yılında hedef olarak belirlediği şampiyonluğa ulaşabilecek mi? İşte Tonyalı'nın hedefleri;

A+A-

Arkadaşımız Abdullah Uzun sordu, Pazarspor'un çiçeği burnunda Teknik Direktörü Şevki Tonyalı, Havza kampı öncesi cevaplandırdı. İşte Pazarspor'da Şevki Tonyalı dönemiyle ilgili ayrıntılar;
Şevki Tonyalı Kimdir?

“Futbolculuk hayatıma amatör olarak Pazarspor’da başladım. Bu takım 3. Lige çıktığında büyük sevinç yaşadım. Profesyonel olduktan sonra Pazarspor, Hopaspor, Malatyaspor, Rizespor ve son olarak yine Pazarspor’da futbol oynadım. Faal futbol hayatıma son verdikten sonra menajerlikle yine aktif futbol adamlığı görevine başladım. İlk olarak menajerlik görevime Pazarspor’la başladım. 4 yıl Oktay Çevik’in yardımcı antrenörlüğü, 1 dönem Zafer Bilgetay’ın yardımcılığı ve en son olarak Tokatspor teknik direktörlüğü görevlerinde bulundum.”

Pazarspor’un hedefi ne olacak?

“Hayalimde bir gün Pazarspor’da teknik direktör olarak çalışmak vardı. Çünkü bu takımda uzun süre futbol oynamıştım. Bu hayalime bugün kavuşmaktan son derece memnum. Bana bu görevi layık gören Başta Pazarspor kulüp başkanı Hüseyin Yangın’a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Pazarspor’a başarılı olmak için geldim. Pazarspor’da şampiyonluk yaşamak istiyorum. Pazarspor zaman zaman sıkıntılı dönemler geçirmesine rağmen her sezon hedef peşinde koşmuş bir kulüptür. Bölgemizi başarı ile temsil etmiş, ligde rakiplerinin korkulu rüyası olmuştur. Bu gelenek bu yıl da benle devam edecektir. Sekiz yıl bu takımın kaptanlığını yapmış 9 yıl aynı takımın formasını terletmiş biri olarak Pazarspor’da bu kez Şampiyonluk yaşamak istiyorum.”

Transferler Hedef için yeterlimidir?

“Pazarspor bu yıl dış transferde dokuz oyuncu takıma kattı. 12 alt yapı oyuncusunu kampa götürüyorum. Geçen yılki kadromuzu büyük ölçüde koruduk. Bu bizim için büyük avantajdır. Bu konuda Başkan ve yönetim ile birlikte büyük emek sarf ettik. Dış transferde alınan oyuncuların bir çoğunu tanıyorum. Bu oyuncuları uzun araştırmalarla seçtik. Amatör takımlardan alınan ve diğer ikinci lig takımlarından transfer edilen oyuncuların hepsi yetenekli oyunculardan seçilmiştir. Takımın yaş ortalaması 19’a düştü. Gençlere ne kadar önem verdiğimiz yaş ortalamasından ortaya çıkıyor. Çok koşan ve pres yapan bir takım olmak için çalışacağız.”

Sezonu açtınız. Çalışmalar nasıl gidiyor?  

“İlk olarak evimizde bir hafta çalıştık. Şimdi kamp dönemi başlıyor. Kampa 8 günlük Havza da yapacağımız ilk hazırlık dönemi ile start vereceğiz. Daha sonra 1,5 günlük izin yapıp bu kez 23 Temmuz- 8 Ağustos’a kadar 15 gün Yozgat’ta devam edeceğiz. Burada İddia tarafından düzenlenecek olan turnuvaya katılacağız. Bu bizim için çok önemli bir sınav olacaktır. Turnuvaya Bugsaş, Telekom, Erzurum, Çankırı, Karagümrük ve Yozgat takımları katılacaktır.

Pazar ilçesinde transferleri olumlu bulanlar bizi şimdiden Şampiyon ilan ettiler. Bu, gurur verici bir durum. Pazar halkı futbolla yatıp kalkıyor. Onlara layık olmaya çalışacağım. Biz büyük bir sorumluluk aldık. Pazar’lı hocaların yolunu bize açanların öncüsü durumdayız. Biz başarılı olduğumuz takdirde diğer hocaların da yolu açılacaktır. Bu takımın yüzde 40’ı değişti. Şampiyon olmak için daha çok erken. Amacımız budur. Çok çalışmak zorundayız. Bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz. Sadece ön hazırlık çalışmalarında bizi bu denli havaya sokan Pazar’lı sporseverlere teşekkür ediyorum. İç ve dış transferleri hedefe oynayacak takım olarak yaptık. Transferi tamamen kapatmadık. Kampta ihtiyaç duyduğumuz mevkilere bir veya iki oyuncu alabiliriz.”

 Bana açıklama fırsatı veren size ve şahsınızda Pazar53.com ailesine teşekkür ediyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum