1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Sıcak havalarda uyuma rehberi
Sıcak havalarda uyuma rehberi

Sıcak havalarda uyuma rehberi

Sizde yaz aylarında sıcaktan yatağın içinde sürekli dönenlerden misiniz?

A+A-

Ancak yine de daha rahat bir uyku için alabileceğiniz bazı önlemler var. İşte onlar:

Havadar yerde uyuyun.

Sıcağa hassassanız yatak odasında klima kullanabilirsiniz. Genel kanının aksine, dikkatli kullanılan klimalar hastalıklara yol açmaz.

Özellikle yaşlıların, kalp, tansiyon, ciğer hastalıkları olanların, kilolu kişilerin vücutlarını tam destekleyen, vücudun ağırlık noktalarına özel destek sağlayan rahat şiltelerde yatmak uyku kaltesini artırır.

En az giysiler, ayakkabılar kadar kullanılan yastıkları da dikkatle seçmek gerekir: Boyunun doğal eğriliğini destekleyen ama çenemizin öne doğru bükülmesine neden olmayan yastıklarda yatmak yerinde olur.

Çarşaf, yastık kılıfı ve pikenizin pamuklu olmasına dikkat edin.

Yaz aylarında gece yenen yemekler sorun olabilir. Herşeyden önce son öğün ile yatma saati arasına en az 3 saat koymak, midenin boşalmasına ve yatınca nefes almak ve kalp üstünde basınç olmasını azaltmak açısından gereklidir.

Akşam yemeklerinde yağlı, kızartmalı, baharatlı/ acılı/ekşili yemeklerden özellikle kaçınmalısınız. Kahve başta olmak üzere bütün kafeinli içecekler (kolalar ve enerji içecekleri dahil) uykuya dalmayı güçleştirip, kalitesini bozar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız