1. HABERLER

  2. SEÇME VİDEOLAR

  3. Silahlı çatışma MOBESE'ye takıldı
Silahlı çatışma MOBESE'ye takıldı

Silahlı çatışma MOBESE'ye takıldı

Trabzon'un Atatürk alanında çıkan silahlı çatışma, MOBESE'ye takıldı. Silah sesleri üzerine olay yerine gelen polisler tarafları güçlükle yakaladı.

A+A-

ERSEN KÜÇÜK
Sabah saat 05.00 sıralarında iki grup arasında çıkan çatışma MOBESE kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Yaklaşık iki ay önce meydana gelen bu olayın görüntüleri mahkemeye delil olarak sunuldu.

MOBESE kameralarının kayıt altına aldığı olay 24 Mayıs'ta Trabzon'un Atatürk alanında meydana geldi.

Daha önce bir kavgadan dolayı aralarında husumet bulunan Temel K.'yı telefonla arayan Sinan D., "Sen benim yeğenimi dövmüşsün. Seninle yüz yüze görüşelim" dedi ve tartışma karşılıklı küfürleşmeye
dönüştü.

Sinan D., 'Atatürk alanında bekliyorum. Topunuzu tüfeğinizi alın gelin' deyince Temel K. da arkadaşı Ufuk K. ile birlikte önce Taksim Polis Merkezi'ne gidip durumu anlattı, karakol çıkışında da Atatürk alanına geldi.
22647
Trabzon Belediyesi önünde bekleyen Temel K. ve arkadaşları, birkaç dakika sonra bulundukları yere gelen otomobilde Sinan D., Erdal Y., Yasin B. ve Adem T.'nin olduğunu fark etti.
Ellerini kaldırıp otomobili durdurmak isteyen Ufuk K.'ya, otomobilin sağ ön koltuğunda oturan
Sinan D. ateş etti. Bunun üzerine Ufuk K. da silahını çekip otomobile doğru rastgele ateş etti.
22646
Atatürk alanındaki polis noktasında bulunan Çevik Kuvvet polisleri, silah seslerinin ardından olaya müdahale etti. Olayı, MOBESE kameraları saniye saniye kaydetti. Otomobilin şoför koltuğunda bulunan Yasin B. kalçasına isabet eden kurşunla yaralandı.

Çatışmadan sonra gözaltına alınan Ufuk K. tutuklandı. Hakkında 'silahla adam yaralamak' suçundan dava açılan Ufuk K., 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde önceki gün ilk kez hakim önüne çıktı.
22648
Olay anında kendini savunmak amacıyla rastgele ateş ettiğini savunan Ufuk K., "Ben arabayı görünce durdurup konuşmak istedim. O sırada Sinan D., bana aracın içerisinden ateş etmeye başladı. Ben de belimdeki silahı çıkartarak ateş ettim. Tek amacım kendimi savunmaktı" dedi.

Mahkeme heyeti, Ufuk K.'yı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız