1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. SIRA GELDİ TÜRKİYE'DEKİ GÜRCÜLERE!
SIRA GELDİ TÜRKİYE'DEKİ GÜRCÜLERE!

SIRA GELDİ TÜRKİYE'DEKİ GÜRCÜLERE!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,Türkiye’de yaşayan 500 bin Gürcü vatandaşın Acara’daki akrabaları ile ilişkilerini geliştirmelerinde kararlı olduklarını söyledi

A+A-

Batum’da bir dizi temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Batum’da bir bulaşıcı hastalıklar hastanesi kurulacağını belirterek Türkiye’de yaşayan Gürcü vatandaşların Acara’daki akrabaları ile ilişkilerini geliştirmelerinde kararlı olduklarını söyledi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Batum’a giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, burada Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet yetkilileri ile bir araya geldi. Basına kapalı yapılan toplantı sonrası Davutoğlu, Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze ile ortak bir basın açıklaması düzenledi.

davut1.jpg

Davutoğlu, yaptığı konuşmada, Türkiye’de 500 bin civarında Gürcü yaşadığını belirterek şunları söyledi: “Batum benim ailecek ve kişisel olarak çok sevdiğim bir şehir. Bundan 10 yıl önce ailem ile Batum’a ilk kez geldiğimde beraberce Batum’a aşık olmuştuk. Sizin güzel bir sözünüz var. ‘kalbiniz kalbimizdir’. Batum ulaştırma potansiyeli, ticari potansiyeli ile bölgenin Dubai’sidir. Turizm potansiyeli ile Maldiv’dir. Türk iş adamlarımızı Acara bölgesine gelmeleri için teşvik ediyoruz daha da teşvik edeceğiz. Aramızda vize ve pasaport yok. Batum Havalimanını ortak kullanıyoruz. Sağlık alanında Batum’a bir bulaşıcı hastalıklar hastanesi ve sağlık merkezi yapılması için yardımcı olacağız."

Doğal afetlere karşı ortak bir mücadele geliştireceklerini anlatan Davutoğlu, şunları söyledi: "Türkiye’de yaşayan 500 bin dolayında Gürcü vatandaşımız var. Onlar ile Acara bölgesindeki akrabalarının ilişkilerini geliştirmekte kararlıyız. Acara’daki Müslümanlar ve Hıristiyanlar hepsi kardeş ve Gürcistan vatandaşı. Buradaki Müslümanların cami ihtiyacı olduğunda değerli Gürcü dostlarımızın gösterdikleri ilgiye teşekkür ediyoruz. Gürcistan; Müslümanların, Hıristiyanların ve Yahudilerin birlikte huzur içerisinde yaşadığı güzel bir örnek. Bundan sonra da böyle olacaktır. Özetle her konuda iş birliği yapacağız. Tarihimiz ortaktır. Geleceğimiz de ortak.”

davut2.jpg


Davutoğlu, daha sonra Batum Müftülüğü ve Batum Camisini ziyaret ederek Batum Müftüsü Cemal Pakzadze ile bir araya geldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum