1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Şırnak’tan Rize’ye gönül köprüsü
Şırnak’tan Rize’ye gönül köprüsü

Şırnak’tan Rize’ye gönül köprüsü

‘’Karadeniz Doğu ile Buluşuyor Projesi’’ kapsamında Şırnaklı öğrenciler, Rizeli öğrencilere kendi yazdıkları notlarla dolu kitaplar gönderdi

A+A-

Rize’nin Çayeli ilçesinde bulunan İMKB Fen Lisesi öğrencileri geçtiğimiz aylarda Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan Atatürk Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrencilere, Rize’den sevgi ve destek temalı notlarla dolu kitaplar gönderdi.

Destek amaçlı gönderilen kitaplara aynı şekilde karşılık veren Silopili öğrenciler, kitapların içerisine yaşadıkları bölgenin sıkıntılarını belirtti ve birlik, beraberlik mesajı veren cümleler yazdı.

srnk4.jpg

Silopi’den gönderilen kitaplar Çayeli İMKB Fen Lisesi öğrencilerine dağıtıldı. Okulun konferans salonunda gerçekleşen programa Silopi’den Çayeli’ne gelen Girikamo Derneği Başkan Vekili Adem Çakmakçı da katıldı. Programda Afrin şehitleri için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Program sonunda Silopi’den gönderilen, içerilerinde ‘’ Ellerimiz bir oldukça kimse bizi yıkamaz.’’, ‘’Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez.’’, Yaşasın birlik, yaşasın beraberlik, yaşasın kardeşlik.’’ gibi cümleler yazan kitaplar öğrencilere dağıtıldı.

srnk3.jpg

Adem Çakmakçı program sonrasında İHA muhabirine yaptığı açıklamada, vatanın birliği ve beraberliği için çabaladıklarını söyledi.

srnk1.jpg

Çakmakçı "Yakın zamanda Rizeli gençlerin, Şırnaklı gençler ile buluşmasını düzenleyeceğiz. Rizeli kardeşlerimizin göndermiş oldukları kitapları Silopi’de öğrencilerimize dağıttık, şimdi ise Silopi’den gelen kitaplarımızı Çayelili kardeşlerimize dağıtıyoruz. Burada gençlerimizin birbirlerine karşı yazdıkları birlik ve beraberlik mesajlarını okuduk. Afrin için, şehitlerimiz için dualar ettik. Öğrenci kardeşlerimize, şehitlerimizin geride kalanları olduğumuzu söyledik ve vatanımızı, birliğimiz ve beraberliğimiz için korumamız gerektiğini vurguladık’’ dedi. 

srnk2.jpg

Öte yandan proje kapsamında, ilerleyen aylarda Rizeli öğrenciler Şırnak’ın Silopi ilçesine, Silopi’deki öğrenciler ise Rize’nin Çayeli ilçesine ziyaret düzenleyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız